Hoppa till sidans innehåll

Västsvensk på Karate-VM

16 OKT 2016 23:55
Den svenska truppen till VM i Linz är klar. I kumite kommer vi representeras av Peyman Simaei, från Göteborg Karate Akademi, i - 67 kg och Mia Karlsson från Degerfors Kuniba Kai i Kata.
  • Uppdaterad: 24 SEP 2017 16:05

Fyra utövare var uttagningsbara med 9 poäng enligt det svenska rankingsystemet. Utifrån det har coacherna gjort sin bedömning och tilldelat de extra coachpoängen utifrån deltagande, form och prestation under säsongen, där resultatet blev att Peyman och Mia klarade gränsen för att kunna delta med 16 respektive 18,5 poäng.

”Dessa två har visat stabil form och positiv utvecklingskurva hela säsongen och har också genom prestation samlat på sig de rankingpoäng som krävs för att vara uttagningsbara till VM. Peyman och Mia är utifrån coachernas bedömning de som är våra starkaste kandidater till att göra en bra insats på detta VM.” - Ramon Malavé, talesperson för landslaget.

För Peyman Simaei blir det premiär på VM. Mia Karlsson har tidigare erfarenhet och vet vad som väntar. Den 24 oktober bär det av till Österrike och TIPS Arena, där stenhård konkurrens från en hel karatevärld, nu också extra taggad med OS i sikte, väntar på att få slåss om medaljerna. 

Vi önskar truppen lycka till!

Text: Sarah Wennerström


Epost: Adressen Gömd

Gilla oss på Facebook

Västra Karateförbund

Postadress:
Västra Karateförbundet
Siamak Rezaie-H, Övre kaserngården 4D
415 28 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0704441025
E-post: vastrakarate@gmail.c...

Se all info