Hoppa till sidans innehåll

Sommarläger i kata med Roy Andersson

11 AUG 2017 12:18
Lördag och söndag 19-20 augusti i Halmstad kommer Roy Andersson hålla en kataseminar.
  • Uppdaterad: 24 SEP 2017 16:05

>> Inbjudan

På lördag: Träning mellan klockan 13.00-14.30, därefter en halv timmes mer eller mindre välförtjänt paus, sedan fortsatt träning klockan 15.00-16.30. Det blir alltså tid för mingel, tack vare den förlängda pausen (standard annars 90 sekunder).

På söndag: Det blir en detaljerad genomgång av kata Kankū Dai på lördagen och Jiin på söndagen på en nivå som ligger fr.o.m. 1:e dan. Alla som kan ordningsföljden är naturligtvis välkomna att deltaga (när det gäller Jiin räcker det om man kan ordningsföljden i kata Jion, eftersom Jiin är en systerkata till Jion), men undervisningen kommer dock att ske på ett högre plan. Dessa kata har många för de flesta okända kvaliteter och hemligheter som jag vill framhäva och betona. Jag kommer att visa och förklara hur man måste träna för att lära sig dessa kata
Roy kommer också att visa och lära ut de acceptabla varianter som finns av de ingående teknikerna med utgångspunkt från Nakayamas beskrivning i Best Karate, men även med jämförelser med de äldre, traditionella teknikerna, t.ex. medroterande kroppsvridning i shuto ude uke. Dessa kata har varianter som skiljer sig från Nakayamas beskrivning och den som är seriös bör kunna dessa varianter, framförallt om man är eller vill bli kata-domare. Var och en brukar dock ha sin egen favoritvariant.
Deltagarna kommer även att få öva Bunkai som självförsvar, d.v.s. Goshinjitsu med tekniker från olika kata som anpassas till den aktuella situationen, alltså inte att situationen anpassas till någon speciell kata, vilket ju annars är det vanliga.
Dessa specialträningspass är inte alltför fysiskt betungande, eftersom deltagarna får utföra de tekniska övningarna individuellt och själva avgöra när de behöver en andningspaus, alltså ingen träning på räkning, utan i stället olika detaljer att koncentrera sig på. Dessa detaljer brukar ofta i hög grad underlätta utförandet av de olika teknikerna.
De klubbar som vill deltaga kan gärna höra av sig i förväg och meddela beräknat antal deltagare.
För första gången inför jag nu en träningsavgift på dessa specialträningspass, men jag håller mig till den blygsamma kostnaden av 100:- per dag. Betalning sker helst klubbvis med betalning i kontanter och jämna pengar i god tid före träningen, för att underlätta det administrativa arbetet.
Det blir tillfälle att köpa mina böcker:
Shotokan Karate – Mitt ideal 200:- Bushido och Budo 150:- Karate Kumite 150:- (finns endast kvar i fyra exemplar) Vi drar i österled 200:-*
*) Denna bok handlar om Roys ungdomsår som fartygsmaskinist med fart på fjärran östern, en humoristisk skildring av sjömanslivet på 50-talet.

Gilla oss på Facebook

Västra Karateförbund

Postadress:
Västra Karateförbundet
Siamak Rezaie-H, Övre kaserngården 4D
415 28 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0704441025
E-post: vastrakarate@gmail.c...

Se all info