Hoppa till sidans innehåll

Karate-DM 2016

03 DEC 2016 19:37
Lördag den 3 december hölls Karate-DM i Kungälv. Tävlingen arrangerades av Kungälvs KK och drog till sig ett 30 tals intresserade tävlande från 9 klubbar.
  • Uppdaterad: 24 SEP 2017 16:05

>> Resultatlista DM-2016

DM-2016 hölls efter ett treårigt uppehåll i distriktet. Ett trettiotals deltagare från 9 klubbar och 8 domare från distriktet var närvarade. 
Chefsdomare för tävlingen var Ove Viggedal.
Thomas Leinfors, ordförande för Kungälvs KK som var den arrangerande klubben, var väldigt nöjd med tävlingen. Det var ju ett tag sedan man arrangerade en tävling men det känns att takterna sitter i, tillägger han.

Det var fler turer kring ett gångbart datum för DM. Första datumet som man annonserade ut visade sig krocka med landslagets elitläger. Landslaget kunde inte ge dispens för medlemmar från Västras distrikt för att avstå från lägret till fördel för DM. Trots att det var svårt att hitta en ledig halltid så ordnade allt sig till sist och den 3 december spikades fast som ett slutgiltigt datum.
Även det nya datumet krockade med en annan tävling i Stockholm men man har faktiskt ett val, att välja mellan ett DM eller en Stockholmstävling kan inte vara så svårt, löd argumentet. 

DM visade att intresset för tävlingskarate finns kvar bland distriktets klubbar. Det finns stort utvecklingspotential för tävlingsverksamheten i distriktet, ett intresse som behöver stimuleras med rätta insatser.

Västra distriktets ordförande Siamak Rezaie-H säger "det är verkligen glädjande att se det stora intresset för tävlingskarate, ett intresse som har överlevt trots avsaknad av stimulerande verksamhet i distriktet de senaste åren. Att DM tas upp igen är ett steg i rätt riktning. Vi hoppas på att kunna göra ännu fler kompletterande insatser, speciellt insatser som riktar sig för att tillvarata barnens intresse för tävlingskarate.

Han tillägger att redan nu låter vi barnen vara med och träna på distriktslägren vilket är unik. Nästa steg är att dra igång Västra Cup som funnits på distriktets verksamhetsplan sedan den nya styrelsen tillträde i mars.

Barnen är ju distriktets framtid och vi måste tänka långsiktigt på distriktets utveckling avslutar Siamak.

Västra Karateförbundet tackar deltagande klubbar och domare som gjorde det möjligt att hålla ett DM.
Ett speciellt tack riktas även till Kungälvs KK och Thomas Leinfors som stod värd för arrangemanget.

Gilla oss på Facebook

Västra Karateförbund

Postadress:
Västra Karateförbundet
Siamak Rezaie-H, Övre kaserngården 4D
415 28 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0704441025
E-post: vastrakarate@gmail.c...

Se all info