Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Vi bildades...


120508bildandemöteA

Bild: Vi som bildade Övre Norrlands Karateförbund

önkf_logo 

ÖNKF:s första logga/emblem.

Användes maj 2010 - april 2012.

Loggan/emblemet var tillfälligt

i väntan på något bättre.

 

Övre Norrlands Karateförbund bildades den 8 maj 2010, vid ett möte i Luleå.

Vid mötet deltog ett 40-tal intresserade medlemmar från föreningar inom förbundets geografiska område. Förbundet är verksamt och består av 25 föreningar inom Norrbottens län och Västerbottens län.

Urban Andersson, Svenska Karateförbundets ordförande, sände efter bildningsmötet en officiellt hälsning och ett lycka till från Svenska karateförbundets styrelse. Omdömet var att förträffligt arbete gjorts gällande stiftandet och upplägget av organisation för Övre Norrlands Karateförbund.

Vi bildades på grund av att Svenska Karateförbundet blev det 71:a specialförbundet i Riksidrottsförbundet, RF, den 1 januari 2010. Det formella beslutet togs på RF:s stämma i Visby den 17 maj 2009.

Övre Norrlands Karateförbund var först i Sverige, i egenskap som specialdistriktsförbund (SDF), att bildas och att presentera en så omfattande organisation.

120508bildandemöteB

På bilden till vänster överlämnar mötesordförande vid bildandemötet, Bo-Teddy Olsson (t.h.), över ordförandeklubban till dåvarande vice ordförande Bo Frejdh (t.v.). Nyvalda ordförande Ewa Andersson var förhindrad att delta vid bildandemötet.

 


Uppdaterad: 07 JUN 2016 16:39

Postadress:
Övre Norrlands Karateförbund
Rikard Skelander, Järnvägsg. 11G
903 32 Umeå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: rikard.skelander@gma...

Se all info