Hoppa till sidans innehåll

Träningshelg med Renshi Backteman

07 NOV 2011 23:35
Under helgen 22 - 23 oktober har Övre Norrlands Karateförbunds distriktstränare Renshi Backteman hållit i en träningshelg i Piteå. Renshi Johan Backteman har tränat Karate-do i över 30 år och är Chefsinstruktör i Kuniba kai Europa. Renshi Backteman innehar 6 dan Motobu-ha Shitoryu och har även 4 dan i Kunibaryu Goshindo samt 4 dan i Kunibaryu Kobudo. Renshi Backteman är f.d.landslagsmedlem i både kata och kumite. Han har även varit förbundskapten för svenska katalandslaget.
  • Skapad: 07 NOV 2011 23:35

På lördagen genomfördes ett Tävlingsseminarum. På programmet stod utveckling av katateknik och katagrunder. Träning av egna katas samt träning av bl.a kata Nipaipo som ett erbjudande. Övningar för att utveckla styrka och snabbhet. Kumiteträning innehåller attackträning för snabba avslut och poäng. Taktik och fotarbete. Matchning och övningar, träning av teknikbank.

Med på seminariet var 17 deltagare som kom från föreningar inom Övre Norrlands Karateförbund. Arrangör för lördagen var Övre Norrlands Karateförbund. Värdförening för arrangemanget var Inyon Karateklubb Piteå.

Utvärderingen av lördagen gav ett entydigt svar. Det var en mycket bra, lörorik och utvecklande dag för deltagarna.

 

På söndagen arrangerade Inyon karateklubb Piteå ett självförsvarsseminarium. 16 deltagare fick en genomgång i grunderna i Kunibaryu Goshindo självförsvarssystem. Det övades på hur man kan agera, i olika situationer, med stöd av självförsvarssystemet. Innan dess så genomfördes fallövningar som tycktes vara nyttiga för ett flertal av deltagarna.

Dagen avslutades med en uppvisning. Där fick deltagarna möjlighet att visa upp sina nyförvärvade kunskaper.

Vid utvärderingen av dagen så konstaterades att även denna dag varit bra, lörorik och utvecklande för deltagarna. Renshi Backteman har tidigare varit gästutbildare vid Inyon Karateklubb piteå. Föreningen kommer att bjuda in Renshi Backteman fler gånger.

 

Ansvarig för helgens genomförande var Bo Frejdh, ordförande för ÖNKF, assisterad av undertecknad.


 

Bo-Teddy Olsson

Utbildningsansvarig, Övre Norrlands Karateförbund

sekreterare, Inyon Karateklubb Piteå

Skribent: Katrine Andersson

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Övre Norrlands Karateförbund
Rikard Skelander, Järnvägsg. 11G
903 32 Umeå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: rikard.skelander@gma...

Se all info