Hoppa till sidans innehåll

Swedish Karate Open i Malmö

29 MAR 2013 06:35
Helgen 23-24/3 genomfördes det 3:e Swedish Karate Open i Malmö. Tävlingen genomfördes under 2 dagar, juniorer och seniorer på Lördag, barn och kadetter på Söndag. ÖNKF bidrog med 2 deltagare på Lördagen, Jens Niska i kumite och Cassandra Frejdh i kata.
  • Skapad: 29 MAR 2013 06:35

Först ut var Cassandra som ställde upp i 2 klasser, junior och senior. Jag hade inte möjlighet att följa katatävlingen, så tyvärr kan jag inte bidra med några detaljer. Men det jag vet är att Cassandra gjorde en bra tävling med tufft motstånd. Tyvärr räckte det inte till pallen den här gången, men hon är en erfarenhet rikare och går stärkt vidare mot nya mål.

Nästa man att gå in i tävlingen var Jens, och han hade det lika tufft som Cassandra. Jens ställer upp i seniorer -75, som brukar vara en av dom vassaste klasserna, och detta var inget undantag med landslagmedlemmar från både Sverige och Finland.

Jens stod över 1:a omgången, i 2:a omgången blev det möte med en riktigt vass finsk landslagsman. Jens hann inte riktigt med i tempot och matchen var över efter ca 2 minuter. Finländaren vann senare guldet efter att endast ha tappat 1(!) poäng.

 I återkvalet mötte han en dansk, matchen slutade 1-1 och tyvärr fick dansken med sig domarna och vann. Därmed var tävlingen över för Jens, men även han går stärkt mot nya mål och vet nu vad som krävs för att hänga med dom bästa.

 

// Stefan Niska, ÖNKF tävlings- och träningskommittén 

 

Bilden i denna nyhet är en "arkivbild" från Boden Open 2013

Skribent: Bo-Teddy Olsson

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Övre Norrlands Karateförbund
Rikard Skelander, Järnvägsg. 11G
903 32 Umeå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: rikard.skelander@gma...

Se all info