Hoppa till sidans innehåll

Rapport från Idrottsforum i Norrbotten

20 OKT 2013 11:45
Rapport från Stefan Niska, ÖNKF;s representant vid Idrottsforum 2013 - Söndagen den 13/10, hade jag förmånen att delta på Idrottsforum 2013 på Nordkalottens konferenscenter i Luleå. Forumet pågick under hela helgen, men jag kunde tyvärr bara delta på söndagen.
  • Skapad: 20 OKT 2013 11:45

Dagen började kl. 10.00 med en föreläsning med rubriken ”Idrottsjuridik med case, idrottens föreningslära” som hölls av Christer Pallin från RF.

 Han föreläste bl.a. lite om den juridiska biten i en förening, vem som äger/bestämmer i en förening, varför man bildar en förening, löper man någon risk med att sitta i styrelsen? m.m. m.m.

Mycket lärorikt.

Efter ca.2 h var det dags för lite lunch där man fick chansen att prata lite med dom andra deltagarna och inse att det finns en idrottsvärld utanför karaten.

Efter en utsökt lunch var det dags för föreläsning nr.2 som hölls av Gunilla Axman som föreläste om krishantering.

Gunilla förlorade sin dotter i diskotekbranden i Göteborg 1998 där 63 ungdomar omkom.

Hon berättade bl.a. om hur hon hanterade sin kris, vilka faser man går igenom, hur viktigt det är att prata om det, och när det börjar bli dags att söka hjälp för att komma vidare.

Kan låta enkelt, men det är mer komplext än man kanske tror.

Efter tragedin och den kris hon upplevde utbildade hon sig till krishanterare för att hjälpa andra att komma vidare.

Det var en föreläsning som verkligen fångade deltagarna, och dom klassiska tunga ögonlocken uteblev helt, i.a. f. för mig, trots 2.5 h föreläsning med en kort bensträckare.

Mycket bra och givande föreläsning som jag inte skulle vilja ha missat.

 Efter en kort paus var det dags för dagens sista ”pass”. Tyvärr hade ordinarie föreläsare Theresa Palo insjuknat i magsjuka, så Niklas från SISU fick hoppa in med kort varsel.

P.g.a. minimal förberedelsetid, blev det mer en kortare information om ”Hållbar förening”, som handlade om hur föreningar och dess medlemmar kan spara energi genom olika insatser.

Därmed var forumet slut för denna gång och jag åkte hem förhoppningsvis lite klokare.

 

// Stefan Niska, Tävlings- och träningskommittén ÖNKF.

 

_________________________

Idrottsforum är ett årligt arrangemang som genomförs av SISU Norrbotten och Norrbottens Idrottsförbund. Karatekas från alla karateföreningar kan delta i. Det finns en rad olika utbildningsgrenar som kan väljas vid Idrotsforumet. På SISU Norrbottens webbsida kan du läsa mer utbildning...

Undertecknad bjuder även på en länk till SISU Idrottsutbildarnas riks webbsida...

/Bo-Teddy Olsson, webbredaktör

Skribent: Bo-Teddy Olsson

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Övre Norrlands Karateförbund
Rikard Skelander, Järnvägsg. 11G
903 32 Umeå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: rikard.skelander@gma...

Se all info