Hoppa till sidans innehåll
Foto: Sylve Holmgren Simon Adofsson, ny distrikttstränare i kumite

Övre Norrlands Karateförbund har rekryterat Simon Adolfsson till distriktstränare

14 MAR 2015 09:27
Simon kommer att ha särskilt ansvar för distriktets kumiteutövare. Tidigare har Johan Backteman varit ensam distriktstränare, både för kata och kumite.
  • Skapad: 14 MAR 2015 09:27

Martin Göransson, ledamot i ÖNKF styrelse samt ansvarig för distriktets tävlings- och träningsverksamhet är mycket nöjd: ”Vi har fått en mycket kompetent tränare, Simon har bred erfarenhet, är målinriktad och kommer att skapa en nytändning för kumite i distriktet. Vår förhoppning är att detta i slutänden kommer leda till ett distriktets kumiteutövare får en rejäl möjlighet att förbättra sig på såväl distrikts- som nationell nivå.”

Ewa Andersson, nybliven ordförande för ÖNKF fortsätter: ”Rekryteringen av Simon innebär en viktig avlastning för vår tidigare distriktstränare, Johan Backteman. Han kan nu inrikta sig på att utveckla distriktet katautövare. Resultatet av denna tydligare inriktning bör ge möjlighet till ett förbättrar resultat för våra katautövare.”

Från sin karriär som tävlande har Simon bland annat åtta SM-guld, två NM-guld, placeringar som 4:a på EM, 4:a på VM, 3:a på Paris Open samt Guld från Shotokan European Cup. 

Reportage: Bo-Teddy Olsson

Skribent: Bo-Teddy Olsson

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Övre Norrlands Karateförbund
Rikard Skelander, Järnvägsg. 11G
903 32 Umeå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: rikard.skelander@gma...

Se all info