Hoppa till sidans innehåll

ÖNKF-konferens/SDF-kurs i Skellefteå

26 NOV 2011 19:27
Övre Norrlands Karateförbund har genomfört en två-dagars konferens/SDF-Kurs vid Medlefors folkhögskola i Skellefteå. På konferensen/SDF-Kursen deltog elva deltagare från föreningar i Västerbotten och Norrbotten. Ansvariga för konferensen/SDF-kursen var Bo Frejdh, ordförande för ÖNKF och Bo-Teddy Olsson, utbildningsansvarig vid ÖNKF.
  • Skapad: 26 NOV 2011 19:27

Under konferensens/SDF kursen första dag medverkade utbildningskonsulent Fredrik Holmgren, vid SISU Västerbotten och Västerbottens Idrottsförbund. Han lotsade deltagarna genom en rad arbetsuppgifter och grupparbeten som skapade intensivt arbete och resulterade i en sortering av karatens verksamheter och företeelser. Vad är energigivare, energislukare och vad kan bli energislukare? Det var frågor som bland annat hanterades.

 

111111KonferensA

 

Första dagen avslutades med ”reflekterande samtal” runt en ostbricka. Utifrån tre utvalda teman diskuterades företeelser och synsätt inom karaten.

Konferensens/SDF kursen andra dag hade som övergripande tema; ÖNKF:s och dess medlemsföreningars fortsatta utveckling. Det lades tonvikt på områden som SISU, utbildning, ekonomi, finansiering och verksamhetsinriktning/prioriteringar.

Under denna dag informerade även Svenska Karateförbundets vice ordförande, Jadranka Plese, om Idrottslyfter möjlighet.

Med stöd av de skriftliga utvärderingar som inkommit så kan konferens/SDF -Kursansvariga vara nöjda. Med stöd av engagerade deltagare så visa utvärderingar att ÖNKF har genomfört en både ”matnyttig och inspirerande” konferens/SDF-Kurs.

 

Nästa viktiga steg för ÖNKF är att stödja deltagarna, i sitt vardagliga föreningsarbete, så att påbörjade tankeprocesser och kunskaper kan få fäste på föreningsnivå.

Avslutningsvis skall ett tack riktas till SISU Västerbotten och Västerbottens Idrottsförbund samt SISU Norrbotten och Norrbottens Idrottsförbund. Utan samarbete och stöd av dessa organisationer hade konferensen/SDF-Kursen inte varit möjlig att genomföra, på det sätt som den genomfördes.

 

För Övre Norrlands Karateförbund

Bo-Teddy Olsson

utbildningsansvarig

Skribent: Katrine Andersson

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Övre Norrlands Karateförbund
Rikard Skelander, Järnvägsg. 11G
903 32 Umeå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: rikard.skelander@gma...

Se all info