Hoppa till sidans innehåll

Framgångar för karateutövare från ÖNKF på Katapokalen i Stockholm

18 APR 2011 23:53
Den 19 mars gick karatetävlingen Katapokalen av stapeln i Eriksdalshallen på Söder i Stockholm. Katapokalen är en av de största tävlingarna i Sverige och lockade i år ca 500 deltagare från bland annat Sverige, Finland, Danmark, Norge, Ryssland och Tyskland.
  • Skapad: 18 APR 2011 23:53

Från Övre Norrland fanns ett 20-tal deltagare från Bodens Karateklubb, Älvsby Shotokan Karateklubb och Inyon Karateklubb i Piteå representerade.

 

I år tävlade även Rika Usami från Japan, vinnare av japanska och asiatiska mästerskapen 2009, 2010 och bronsmedaljör vid VM 2010, samt Antoni Diaz från Venezuela, guldmedaljör vid VM 2010 och silvermedaljör vid VM 2008. Deras närvaro i sig och som dragplåster för andra karateutövare gjorde Katapokalen till en tävling i världsklass.

 

Deltagare från Bodens Karateklubb tillsammans med Antonio Diaz från Venezuela och Rika Usami från Japan.

 

 

 

Tävlingen inleddes med barnklasserna och där utmärkte sig Linnéa Walter och Tyra Jakobsson från Bodens Karateklubb och Linnéa Olofsson från Älvsby Shotokan Karateklubb. Linnéa Walter tog guldmedalj och Tyra Jakobsson tog bronsmedalj i klassen flickor 12 år. Linnéa Olofsson tog bronsmedalj i klassen flickor 10 år.

En glad och nöjd Linnéa Olofsson, Älvsby Shotokan Karateklubb, med bronsmedaljen från klassen flickor 10 år.

 

 

- Det var tuff konkurrens under tävlingen. I min och Tyras klass var vi 23 deltagare, så det känns superkul att vi kom etta och trea, säger en sprudlande glad Linnéa Walter.

 

På eftermiddagen tog vuxenklasserna vid. De förhandstippade Rika Usami och Antonio Diaz tog guld i de högsta dam- respektive herrklasserna. Petra Eriksson från Älvsby Shotokan Karateklubb fick möta Rika Usami i semifinalen men blev tyvärr utslagen. I återkvalet var Petra endast en domarröst från att ta bronsmedalj. Tråkigt att snubbla på mållinjen, men det är bara att komma igen, säger Petra.

 

Älvsby Shotokan fick ytterligare en medalj i klassen Herrar 40-49 år, där Torbjörn Jakobsson tog silver i kampen om guldet mot tysken Carsten Walther.

En koncentrerad Torbjörn Jakobsson, Älvsby Shotokan Karateklubb, i kampen om guldmedaljen i klassen Herrar 40-49 år.

 

 

// Fredrik Walter

Skribent: Katrine Andersson

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Övre Norrlands Karateförbund
Rikard Skelander, Järnvägsg. 11G
903 32 Umeå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: rikard.skelander@gma...

Se all info