Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bo-Teddy Olsson

Distriktsseminarium i Byske

29 AUG 2013 18:57
Ett 20-tal karateentusiaster samlades i lördags i Byske badhus för att träna, framförallt, kata och kumite.
Det var en av fyra till fem träffar som Övre Norrlands Karateförbund ordnar för att stärka deltagarna både på individnivå samt på bredden för att ge en större säkerhet och vilja till tävlingsverksamhet.
  • Skapad: 29 AUG 2013 18:57

- Vårt mål är att stödja klubbar och individer för att öka rekryteringsbasen till landslaget, berättar Bosse Frejdh, distriktsordförande.

- Distriktet täcker Norr- och Västerbotten och detta gör att de flesta sammandragen och seminarierna förläggs till Skellefteå och Piteå som ligger mitt i upptagningsområdet, berättar Bosse vidare.

Nytt för i år är att ungdomar ner till 11 års ålder är välkommen till dessa seminarier.

 

Instruktörer på lördagens seminarium var Johan Backteman och Stefan Hellander, båda från Umeå.

Johan Backteman arbetar som lärare i Umeå och varit i karatelandslaget i över 12 år och fungerat som förbundskapten där. Han sysslar med olika kampsportstilar. Karate, självförsvar och olika vapentekniker. Han är också teknikansvarig för hela Europa. Johan innehar sjätte dan svart bälte.

Stefan Hellander, anestesiläkare från Umeå fungerar som instruktör för kumiteträning. Han är en före detta officer som sadlat om till läkare. Han har också arbetat med Operation Smile som hjälper barn i u-länder som har missbildningar. Stefan har fjärde dan svart bälte.

Johan och Stefan träffades när de började träna karate i Arvidsjaur i början på 80-talet och har tränat tillsammans sedan dess.

 

Text: Ulf Bystedt

 

Texten är ett lån av införd nyhet i Norran. ÖNKF tackar Ulf för lånet av texten.

Bo-Teddy Olsson, webbansvarig 

Skribent: Bo-Teddy Olsson

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Övre Norrlands Karateförbund
Rikard Skelander, Järnvägsg. 11G
903 32 Umeå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: rikard.skelander@gma...

Se all info