Hoppa till sidans innehåll

Dangraderingar i Skellefteå

05 MAR 2013 07:52
Den gångna helgen, 1-3:e mars, arrangerade Guldstaden Shotokan i Skellefteå ett graderingsläger för graderande till 1-3:e dan, med sensei Ted Hedlund, 7:e dan från Malmö.Det var 18 deltagare som drillades hårt av sensei Ted från fredag kväll till söndagseftermiddag.
  • Skapad: 05 MAR 2013 07:52

Den gångna helgen, 1-3:e mars, arrangerade Guldstaden Shotokan i Skellefteå ettgraderingsläger för graderande till 1-3:e dan, med sensei Ted Hedlund, 7:e dan från Malmö.Det var 18 deltagare som drillades hårt av sensei Ted från fredag kväll till söndageftermiddag.

Fredag kväll började med teori under ca.2 timmar, efter det blev det ca.1.5 timmars ”vanlig”träning där det blev mycket kihon, som sig bör på ett graderingsläger.

Lördagen fortsatte med mycket kihon och kata, och både kropp och knopp fick arbeta en heldel. Alla gick nog därifrån med en del att tänka på och lite fjärilar i magen inför söndagen.

På söndag morgon möttes man av många sammanbitna ansikten med fokus på vad somkomma skulle, men först kördes det igenom lite repetitioner från fredag och lördag.Lite lunch och sedan var det dags.Det var 17 st. som ställde upp för gradering, 16 till shodan, (1:a dan) och en till nidan, (2:adan).

Alla gjorde riktigt bra ifrån sig, tyvärr räckte det inte till för alla den här gången, men då detvar gränsfall får dom som inte nådde fram den här gången en ny chans på graderingen i maj.Då ska dom ha vässat sin kata ytterligare för att få knyta på sig det svarta bältet, och jag ärövertygad om att alla kommer att ge allt för att klara det då.

Men stort grattis till alla dom som klarade sin gradering till 1:a och 2:a dan.Starkt jobbat av alla deltagare på lägret!

// Stefan Niska

 

Foto: Stefan Niska

 

130305Dangradering i Skellefteå B

Skribent: Bo-Teddy Olsson

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Övre Norrlands Karateförbund
Rikard Skelander, Järnvägsg. 11G
903 32 Umeå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: rikard.skelander@gma...

Se all info