Hoppa till sidans innehåll
Bodens karateklubbs lag vid RM:et.

11 medaljer till Bodens karateklubb på RM

12 MAJ 2015 10:19
Den 9:e maj var det dags för riksmästerskap i shito ryu karate. Bodens karateklubb var på plats i Gångsätrahallen på Lidingö i Stockholm med 10 tävlande.
  • Skapad: 12 MAJ 2015 10:19

RM är en årlig tävling som arrangerats många år. Detta år var dock speciellt då det var deltagarrekord med cirka 400 anmälda. Deltagarna från Bodens karateklubb hade därmed ett mycket tufft motstånd i jakten på medaljerna, men lyckades ändå ta hem 4 guld, 3 silver och 4 brons.

Nora Walter och Linnea Scharffenberg ställde upp i både kumite och kata i F11 år. Motståndet var hårt men Nora Walter och Linnea Scharffenberg gjorde sitt bästa där Nora Walter till slut tog hem ett välförtjänt silver i kata och Linnea Scharffenberg slutade på femteplats. Sedan var det Linnea Nilsson och Frida Scharffenbergs tur i flickor 12 år. Där visade tjejerna god form och tog hem 2 medaljer var i kata respektive kumite. Linnea Nilsson tog guld i kata och silver i kumite och Frida Scharffenberg knep tredjeplatsen i både kata och kumite.

Olivia Steen tävlade i kadettklassen (14-15år), hennes kataklass var den största på tävlingen där det var hela 17 deltagare. Tyvärr mötte hon hårt motstånd i katan och förlorade men tog revansch i kumiten där hon tog hem ett välförtjänt brons.

Olivia Stjärnholm och Linnea Walter tävlade i kataklasserna Senior och junior. Olivia Stjärnholm 17 år tog hem guldet i båda klasserna. Detta var ett efterlängtat guld då Olivia i finalen i Seniorklassen stod mot Isabella Tran från Karlskoga som varit en oslagen motståndare för Olivia i många år. Nu var formen perfekt för Olivia och äntligen lyckades hon vinna. I juniorklassen stod Olivia Stjärnholm och Linnea Walter mot varandra och Olivia tog hem matchen även där. Linnea Walter tog därmed hem silvret i juniorklassen.

Arthur Bodén tävlade i kumite senior herr där han tog hem en femteplats efter att ha förlorat kvartsfinalen med 1-2 i poäng. Det var en riktigt bra och spännande match där Arthur tog första poängen och sen fortsatte kämpa in i det sista men motståndaren träffade med en spark som gav 2 poäng innan tiden tog slut.

Fredrik Walter ställde upp i oldboys klassen herrar +45, där  han överlägset vann match efter match och sedan tog hem guldet.

Resultat:

Nora Walter 2:a i kata F11 och 5:a i F11 kort kumite

Linnea Scharffenberg 5:a i kata F11 5:a i F11 lång kumite

Frida Scharffenberg 3:a i kata F12 3:a F12 kort kumite

Linnea Nilsson 1:a i kata F12 2:a i F12 kort kumite

Olivia Steen 9:a i kata dam kadett och 3:a i kata kumite kadett dam +53kg

Olivia Stjärnholm 1:a Kata Senior dam 1:a Kata junior dam

Linnea Walter 2:a Kata junior Dam

Arthur Bodén 5:a i Kumite herrar senior

Fredrik Walter 1:a Kata herrar +45 år

Skribent: Malin Matti

Bild:

Övre raden från vänster: Linnea Walter, Malin Matti (coach), Olivia Stjärnholm, Arthur Bodén, Fredrik Walter.

Nedre raden från vänster: Frida Scharffenberg, Nora Walter, Linnea Nilsson, Linnea Scharffenberg, Olivia Steen                                                                                                                         

Skribent: Malin Matti
Epost: This is a mailto link

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Övre Norrlands Karateförbund
Rikard Skelander, Järnvägsg. 11G
903 32 Umeå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: rikard.skelander@gma...

Se all info