Hoppa till sidans innehåll

Förbundet - SDF


Stockholms Karateförbunds ansvarsområde är Stockholms län samt Gotland. Karate-Sverige är uppdelat i 7 olika distrikt. Dessa leds i sin tur av Specialdistriktsförbund, SDF, som är samlade under huvudorganisationen Svenska Karateförbundet - alla vi tillsammans utgör KarateSweden. 

När man som förening inom denna region blir medlem hos Svenska Karateförbundet blir man också samtidigt medlem i Stocholms distriktsförbund - föreningens närmaste organ för stöd och rådgivning. 

Vårt uppdrag är bl.a. att:

- Arrangera Distriktsmästerskap (DM) samt andra tävlingar inom distriktsregelverk;
DM är näst efter SM Sveriges enda och viktigaste mästerskap, officiellt erkänt av Riksidrottsförbundet, där samtliga tävlingsintresserade bör delta. 

Distriktstävlingar är en enklare form av tävling, utan träff mot huvudet, med syfte att tillhandahålla ett forum för nybörjare inom tävling som ska kunna prova på att tävla på ett lättsammare sätt och till lägre kostnad i sitt närområde.

- Utveckla karatekas för vidare elitsatsning; 
Anordna stiloberoende distriktsträningar och genom dessa hjälpa tävlingsintresserade att utvecklas inom WKFs regelsystem, samt scouta talanger till landslagsuttagning. Stockholms Karateförbund har ett nära samarbete med landslaget och distriktstränarna har ett officiellt uppdrag från Sv Karateförbundet att utvärdera och rekommendera tävlande till nationell elit. 

- Utveckla distriktets breddidrott;
Genom t.e.x. arrangerandet av breddtävlingar för barn och ungdom, öppna läger, prova-på verksamhet samt aktiverandet av kanaler och nätverk i sitt respektiveområde för att sprida kännedom om Karate och öka tillväxten för klubbar i området.

- Utbilda
Främja utbildning hos föreningarna i regionen.

- Fungera som remissinstans;
Huvudstyrelsen använder Distriktsstyrelser som remissinstans inför beslut kring relevanta frågor.


Förening eller utövare i distriktet

  • Distriktet är löpande öppet för och har behov av intresserade som vill hjälpa till inom förtroendeuppdrag, t.e.x som styrelseledamöter, webadministratörer eller tränare - ansvarsfulla och viktiga roller. Hör gärna av dig till styrelsen kring vilka behov som finns om du kan tänka dig hjälpa till.
  • Utövare som vill utvecklas inom tävling och/eller siktar mot att tävla på en högre nivå bör ta kontakt med distriktstränarna.
  • Det är bra och viktigt för svensk karate att föreningen deltar i den verksamhet distrikten erbjuder. Årsmöte varje år, där medlemsföreningarna i distriktet har demokratiska möjligheter att påverka verksamheten. För att få delta i verksamheten och ha rösträtt på årsstämman ska föreningens medlemsavgift till distriktet vara betald, i dagsläget en årskostnad på 500 kr per förening.
Uppdaterad: 19 FEB 2018 17:47

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping