Hoppa till sidans innehåll
Vältajmat läger i Sthlm 28:e september

Vältajmat läger i Stockholm 28:e september !

08 OKT 2013 18:08
När Emma Helgesson, Karin Hägglund och Joanna Stassos Wolf bjöd in till öppet läger i Brännkyrkahallen kom deltagare från fem Stockholmsklubbar.
Det gick jämnt upp mellan damer och herrar, från 14 år till 50 + och från blått till svart bälte - här fanns helt enkelt något för alla!
  • Skapad: 08 OKT 2013 18:08

Både motionärer och tävlande fick rivstarta dagen när 9-faldiga Svenska Mästarinnan i kumite, Joanna  inledde med ett svettigt pass. Det i teorin enkla med att stanna upp i ett steg, behövde i praktiken nötas och blötas tills vadmusklerna glödde. Avvägningen mellan anspänning och avslappning för att väl kunna tajma sina rörelser förföljde sedan utövarna hela dagen.

GetAttachment

Joanna sätter den!

 

Emma, Stockholms distriktstränare i kata, inledde sitt kihon-pass med att försöka hitta utgångsläget för tajmingen i rörelsen i den egna kroppen. Att precis som i kumite kunna släppa anspänningen för att snabbt kunna reagera. Vissa övningar trilskades rejält när det avslappnade inte ville infinna sig och vissa trilskades när det avslappnade sedan inte ville stanna med kimé.

032

Emma kolla tekniken!

Regerande Svenska Mästarinnan i kata, Karin, fick avsluta dagen med passet (som enligt egen utsago) var "det godaste sparat till sist".  Och det bjöd verkligen på många godbitar i konsten att träna sin kata. Deltagarna avkrävdes både koncentration och självdisciplin när de fick prova träningsmetoder och ta del av goda råd för att utveckla sin karate.

060

Karin kollar tekniken och ger råd om detaljer!

Eftersom alla instruktörer fanns på plats under hela dagen fanns mycket utrymme för personliga samtal och frågeställningar om träning, skador och annat. Många uppmuntrande kommentarer och leenden från alla håll gjorde också att energinivån var hög både hos instruktörer och tränande, trots en lång dag från elva till fem i dojon.

Alla som var med bidrog med sin entusiasm och träningsglädje till att göra det här till en verkligt lyckad dag. Över klubb och stilgränser visade det sig åter igen att det som skiljer oss åt är lite jämfört med det som för oss samman - kärleken till karate.

069

Smilla Hagman är med på ett hörn, nyligen hemkommen med ett VM Guld från WIKF VM. Grattis till Wado Guldet Smilla!

 

Lägret blev möjligt att genomföra tack vare bidrag från Idrottslyftet.

 

 

Vid pennan

/Emma Helgesson

Skribent: Michael Bornholm
E-post: This is a mailto link

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping