Hoppa till sidans innehåll

Uttagning till distriktsgruppen i Kata, Stockholm

04 FEB 2014 19:37
Söndagen den andra februari hölls uttagning i Liljeholmshallen. 20 deltagare från nio olika klubbar hade hittat till träningen. Ytterligare tre utövare var sjuka men deltar i uttagningen.


  • Skapad: 04 FEB 2014 19:37

Det tränades kihon med fokus på att använda kroppen på rätt sätt. Vi körde även bältesträning med partner för att få ett motstånd och träna upp stabilitet och styrka. När shiko dachi övningarna med hopp introducerades tappade några fokus medan vissa utövare kämpade in i kaklet.DSC_0055 (1)

Bältesträning

Efter en paus fortsatte vi med kata, i delar och helhet. Ester, Alexandra, Smilla, Alexander, Jesse och Sebastian som ska representera
distriktet på Estonian Open fick lite extra tips. De och vår EM-deltagare Lina fick visa tävlingsnerverna inför resten av gruppen.

Utövarna fick även nöta delar och hela kator själva då vi tittade runt och försökte bilda oss en uppfattning om standarden. Att kunna träna själv kräver fokus, koncentration och en viss grad av mognad. Den begåvning man har störst nytta av som kata tävlande är nog träningsvillighet.

DSC_0083 (1)

Conny instruerar Alexandra och Lina

Vi noterar att träningsgraden varierar bland distriktets utövare. När man är 13 år är kanske tre pass i veckan lagom, men om man sedan gör en seriös satsning måste träningsdosen ökas successivt (och i samråd med din klubbtränare).Tre karatepass i veckan tar dig definitivt inte till EM.

Vi filmade våra nya aspiranter och ska nu sätta oss och gå igenom filmen samt de inlämnade uppgifterna. Inom två veckor återkommer vi med
Stockholmsdistriktets Katagrupp 2014.

DSC_0115 (1)

Koncentrerad träning med Alexander i förgrunden

Tack till alla som kom och visade intresse!

 

Det är alltid roligt att träna med engagerade och motiverade
karatekas.

/Emma Helgesson & Conny Helgesson Ferm

Distriktstränare Kata Stockholm 

 /

Skribent: Michael Bornholm
E-post: This is a mailto link

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping