Hoppa till sidans innehåll
Budapest Open 2013

Två silver på Budapest Open i Ungern för distriktsgruppen i Kata, Stockholm !

04 OKT 2013 09:07
Tävlingen gick 14-15 september i Ungerns huvudstad Budapest och vi som lämnade Sveriges huvudstad för att representera Stockholmsdistriktet var:
Beatrice Briesch Uppgård, Joanna Högström, Karin Hägglund, Felix Falk, Love Örterström, Mattias Matti samt Stefan Vasic och coachen Emma Helgesson.  • Skapad: 04 OKT 2013 09:07

Vi hade också nöjet att få med Elin Ernekrans i resesällskapet, men på egen bekostnad och tävlande för sin klubb.

Från vår distriktsgrupp fanns även Jesse Enkamp och Alexandra Löwenadler på plats för att tävla för sina klubbar.

Vi reste på fredagen den 13:e, och hade tur med i stort sett allt. Hotellet var nära både flygplats och tävlingshall, och erbjöd dessutom billig transfer till och från båda.

Tävlingen hade lockat deltagare från 25 länder och pågick även på söndagen, då med barnklasser. Registreringen var smidig och tävlingen startade efter en föredömligt kort invigningsceremoni med kata på fyra mattor, damer och herrar i både juniorklass och seniorklass.

Första medaljen till Sverige och Stockholm stod Karin för när hon efter en riktigt stark inledning fortsatte raka vägen fram till final i damernas seniorkata. Där hon dock fick se sig slagen av Katarina Longova från Slovakien. Till start kom nio damer i seniorklassen och Karin fick köra tre omgångar för sin silverpeng.

015

Karin Hägglund

 

Seniorherrarna hade 23 deltagare i sin klass, men tyvärr lyckades varken Felix, Love eller Mattias få flaggorna på sin sida i första omgången. Felix fick dock återkvala och gjorde en stark comeback vilket resulterade i en femteplats.

Andra medaljen till Sverige och Stockholm skrällde Joanna till med efter en riktig kämpainsats i damernas juniorklass. Där fanns 18 deltagare som ville upp på pallen. Joanna tände till ordentligt, levererade och vann fyra matcher innan hon tyvärr förlorade i finalen. Elin gjorde också en fin insats och kom på femte plats i klassen. Beatrice gick inte vidare denna gång.

031

Joanna Högström

 

I herrarnas juniorklass fanns 19 deltagare och där förlorade Stefan tyvärr sin första match med 2-3 trots en god insats.

Damernas U21 samlade 12 tävlande och där deltog från oss Beatrice, Joanna och Elin. Här lyckades Elin bäst och slutade på en femteplats efter återkval.

Herrarnas U21 hade tillsammans med herrseniorerna dagens starkaste startfält. Bland de 22 deltagarna fanns några som enligt distriktets medlemmar var: "Sjukt bra!"

Love visade riktigt god form och vann sig fram till semifinal, där förlorade han bronsmatchen men är förhoppningsvis ändå sjukt nöjd med dagens insats. Det ska även Felix vara som fick springa en del mellan mattorna då återkvalen oturligt gick samtidigt i hans klasser. Felix hittade dock fokus och slutade som femma efter tre återkvalsmatcher i U21. Stefan stötte på patrull och slutade oplacerad.

                      026024

Stefan Vasic och Love Örterström 

 

Sammanfattningsvis kan sägas att tävlingen var väl arrangerad, standarden på de tävlande var överlag hög och man fick se utövare från Östeuropa som vi sällan får chansen att pröva vår styrka emot. Det här är en tävling vi gärna återkommer till. Att prisnivån i landet är högst överkomlig är inte heller en nackdel.

Distriktslagets insats var även den överlag god, även om några förkylningar satte käppar i hjulen.

Jag noterar dock att det var för många "första-kator" som gavs bort lite för lätt. Om detta beror på nervositet, uppvärmningen eller dålig tävlingsrutin är något vi tillsammans får fundera över. Med ett startfält som detta behöver man leverera från första stund, och för den som elitsatsar finns inget alternativ.

Här var de bästa utövarna riktigt starka utan att vara tunga, riktigt snabba utan att slarva det minsta och levererade med total närvaro.

Efter en intensiv tävling och trevligt umgänge i Budapest är jag säker på att vi alla har med oss inspiration för att fortsätta satsa framåt mot nya framgångar. Dessutom har vi med oss snygga T-shirts från Budo Nord.

Stockholmsdistriktet gratulerar Joanna och Karin sjukt mycket till sina fina insatser och SILVERMEDALJERNA på Budapest Open !

 

/Emma Helgesson

Tränare Stockholm Kata

Skribent: Michael Bornholm
E-post: This is a mailto link

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping