Hoppa till sidans innehåll

Karate hela livet!

20 MAJ 2019 09:19
När Stockholms Karateförbund i samarbete med Gojukai Seinan KK bjöd in "seniorerna" till en träningsdag i Liljeholmshallen bevisades det att man aldrig är för gammal för karate!
  • Uppdaterad: 20 MAJ 2019 09:19

Ett 20-tal tränande över 50 år (vilket nog var en lågt satt ålder i sammanhanget) tränade kihon, kata och kumite tillsammans. Det var en glad samling tränande med en enorm mängd karate-år i bagaget från sex olika klubbar som körde intensivt, med individuell anpassning då det behövdes. Framför allt hade vi mycket trevligt tillsammans och delade många erfarenheter och historier om våra karate-liv.
Kihon med stilvariationer.
Balans och stabilitet.
Kul med kumite!

Allra mest intressant och uppskattat kanske var Heléne Holmborgs korta föreläsning och praktiska övningar som alla fick prova och vilka ger styrka och stabilitet där det behövs mest för ett fortsatt liv i dojon.
Heléne är 77 år, har tränat karate i 27 år och jobbar fortfarande som sjukgymnast, ni kan se mera av henne i Svenska Karateförbundets film, Karate for life.

Några röster från lägret:
Christer Jansson 69, Vålbergs KF, utanför Karlstad: "Det har varit mycket inspirerande! Särskilt Helénes visdomsord och övningar. De var så bra, de kan ni väl lägga ut på webben?"
Kim Siljebäck, 54, Kazuki Shotokan, Södertälje: "Ett fantastiskt initiativ. Att alla tränar tillsammans över stilgränserna och oavsett förutsättningar - alla kan vara med!"

Mera om lägret kan ni också läsa på lokaltidningen Mitti:s hemsida: Karatepensionärer - Mitt i Stockholm

Ett stort tack till alla deltagare från oss instruktörer - det var ni som gjorde dagen så lyckad! Vi får se om det blir någon uppföljning, men vi har i alla fall bevisat att "Det är aldrig för sent att börja träna karate, men alltid för tidigt att sluta".

Med varma karate-hälsningar!
Conny Helgesson Ferm & Emma Helgesson
Skribent: Conny Helgesson Ferm & Emma Helgesson

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping