Hoppa till sidans innehåll

Distriktsträning Kata Stockholm

25 SEP 2014 09:45

Söndag den 18:e maj tränade femton taggade karatekas i Liljeholmshallen.På förmiddagen hade vi besök av internationelle katadomaren Fredrik Ålander. Under ett kihon-pass hjälpte han till med personlig feedback och därefter visade gruppen hela kata. Dessa "matcher" diskuterades sedan ur bedömningsperspektiv. Gruppen fick också tillfälle att ställa frågor till Fredrik. Besöket var mycket uppskattat och matnyttigt.


  • Skapad: 25 SEP 2014 09:45

037Frågestund med Fredrik Ålander

Efter lunchpaus fortsatte träningen med kihon-övningar i högre tempo där deltagarna fick utmana sig själva i vridmoment och vändningar. Att se en kata där utövaren hela tiden går på säkerhet är inte bara trist, det är dessutom föga realistiskt ur kampperspektiv.

Dagen avslutades med mera kata (förstås) då vi återknöt till bedömningskriterierna och deltagarna fick ge varandra feedback utifrån vad som tidigare på dagen diskuterats.

067

En fokuserad Lina

Det är fantastiskt roligt att undervisa engagerade och entusiastiska tävlande, alla kämpade verkligen ända in i kaklet. Ännu roligare blir det när alla läser innantill och tar med meriter och annat som ombeds, det ingår i paketet som elitidrottare att ta ansvar även för annat än fysisk träning.


072

   Katavariation

 

Till sist vill vi avsluta med ett konstaterande; Stockholms distriktsgrupp i kata har aldrig varit vassare och starkare än nu. Därför måste vi fundera ett litet tag innan vi meddelar vilka som i september får åka på Finnish Open.


Vid pennan

/Emma Helgesson & Conny Helgesson Ferm

Distriktstränare Kata Stockholm


 

 

 

 


 


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 


Skribent: Michael Bornholm
E-post: This is a mailto link

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping