Hoppa till sidans innehåll

Uppdatering gällande WKF regelverk

05 APR 2022 11:17
Uppdatering av WKF regeltext gällande från 17/1 2022
  • Skapad: 05 APR 2022 11:17

Artikel 11. Officiell protest

Texten i punkt 1 – 3 är oförändrad.

 

  1. Protester gällande applicering av reglerna behöver inte nödvändigtvis försena eller förhindra det fortsatta genomförandet av tävlingen, och skall meddelas av Coach eller NF-representant omedelbart efter att matchen avslutats.

 

  1. Coachen / NF-representanten begär att få de officiella protestblanketten från TM och förväntas att färdigställa samt underteckna och överlämna denna till TM tillsammans med protestavgiften utan dröjsmål.

 

  1. Om Coach / NF-representanten inte skulle lämna in den officiella protesten inom rimlig tid kan detta leda till att protesten avvisas, om en sådan försening enligt Protest Juryns (PJ) åsikt är utan rimliga skäl samt påverkar tävlingens fortsatta genomförande.

 

  1. TM skall omedelbart överlämna den ifyllda protestblanketten till en representant för PJ. Protest Juryn kommer att granska omständigheterna som lett till det beslut som protesten omfattar. Efter att ha övervägt alla fakta som finns tillgängliga, kommer man att sammanställa en rapport, och har behörighet att vidta de åtgärder som bedöms vara nödvändiga. PJ har fem minuter på sig att fatta / framlägga ett beslut.

 

  1. En protest kan även beslutas om och meddelas till PJ av DK- ordföranden eller tävlingens Chefsdomare, i detta fall behöver inte någon protestavgift betalas.

 

Texten i punkt 9 – 13, samt punkt 15 är oförändrad.

 

  1. Ett beslut från Protest Juryn är slutgiltigt och kan endast ändras / åsidosättas av WKF Exekutiv Kommitté (Förbundsstyrelsen SKF) efter begäran från WKF -Presidenten (NF- Presidenten SKF).
Skribent: Sarah Wennerström Cedercrona
E-post: Adressen Gömd

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link