Hoppa till sidans innehåll

Regeluppdateringar WKF, reviderad version 17.01-2022

04 FEB 2022 13:58
Fyra tydliga förändringar i regelverket beskrivs nedan inför tävlingsåret 2022.
  • Skapad: 04 FEB 2022 13:58

Den nya uppdaterade regelboken finns redan upplagd på SKF hemsida, med engelsk text, översättning är under arbete. Den text som är rödmarkerad är de nya regel-uppdateringar/ändringar som gjorts. Här följer en kort sammanfattning på svenska, det är som alltid ytterst viktigt att alla som coachar vid våra tävlingar håller sig uppdaterade samt deltar vid de coach-briefingar som hålls innan varje tävlingstillfälle.

 

Wakarete, utan att stoppa tiden – gäller med omedelbar verkan.

För att stoppa tävlande från att ”hänga på” varandra/stå i clinch, och att undvika onödiga varningar, skall Referee göra en handsignal genom att separera sina händer med handflatorna utåt, samtidigt beordra ”Wakarete”. De tävlande skall omedelbart ta avstånd, separera från varandra. Referee håller kvar sina händer/armar isär tills hon/han är nöjd med att de tävlande har separerat, och då föra ihop sina händer/armar och beordra ”Tsuzukete”, som en signal att återuppta matchen. Tiden skall inte stoppas vid Wakarete.

 

Passivitet, varning kan inte ges till en tävlande som leder matchen på poäng eller med Senshu -gäller med omedelbar verkan.

När man leder på poäng eller Senshu kan den tävlande av taktiska skäl föredra att försvara, istället för att attackera.

 

Protester, proceduren för protester har förändrats gällande från 17/1 2022.

Framgår i den senaste versionen av WKF-reglerna. Denna finns redan publicerad på SKF hemsida, vänligen läs den engelska versionen på hemsidan, Artikel 11 punkt 4-8, i röd text. Den nya regelboken kommer att översättas och läggas upp inom kort.

 

Skin touch, för tävlande +16 års ålder, WKF EC har beslutat att tillåta sk. ”Skin touch” i Kumite för tävlande som har fyllt 16 år – gäller med omedelbar verkan.

Med skin touch menas att tillåta kontrollerade tekniker (fot/hand) att nudda skinnet, utan att transferera någon energi in i målet.

 

Idrottshälsningar

DK Karate

Skribent: Sarah Wennerström Cedercrona
E-post: Adressen Gömd

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link