Hoppa till sidans innehåll

Regler för utländska medborgare


Följande gäller vad gäller utländska medborgares tävlande inom Svenska karateförbundet samt deltagande i landslagsverksamhet.

 

Grundhandlingar

  • RF stadgar 12 kapitlet reglerar genom § 3 enbart att idrottsutövare måste vara medlem i en förening som i sin tur är ansluten till ett SF.
  • SKF stadgar 7 kapitlet reglerar genom § 1 deltagande i SM och DM där det statueras att utländsk föreningsmedlem måste vara stadigvarande bosatt i Sverige minst ett år för att få lov att delta. Genom § 3 statueras att FS tillsätter en Landslagledning som i sin tur tar ut Sveriges officiella landslag som tävlar enligt WKFs regelverk.
  • SKFs tävlingsbestämmelser statuerar kravet på tävlingskort och fotolegitimation samt upprepar vid punkt 4.2 innehållet i SKFs stadgar 7 kapitlet § 1enligt ovan.


Sammanfattning

En grundförutsättning för deltagande i SKFs verksamhet över lag är att man är medlem i en SKF ansluten förening som har gjort rätt för sig gentemot Förbundet. Var man bor eller vilket medborgarskap man har saknar betydelse. För deltagande på tävlingar i Sverige krävs svenskt tävlingskort. Internationella tävlingar har inte längre något krav på tävlingskort.För att bli uttagen till Svenska landslaget måste man vara Svensk medborgare i enighet med de direktiv som är fastställda av Förbundsstyrelsen, dvs Landslagets främsta mål är att ta medalj på EM, VM och NM. För att delta i landslagets verksamhet krävs beslut från landslagsledningen, några krav på medborgarskap eller bostadsort finns ej.

 

VM, EM och NM
För att tävla för Sverige måste man vara Svensk medborgare och uppvisa Svenskt pass vid registrering samt vara uttagen av Landslagsledningen.

Man kan ha dubbla medborgarskap och då välja att tävla för det andra landet, men måste först få ett skriftligt tillstånd hos WKF-EC. Det sistnämnda gäller enbart om man tidigare tävlat för sitt hemland på EM eller VM.

 

Premier League samt övriga internationella tävlingar
Inga krav på medborgarskap eller bostadsort i Sverige. Tävlande kan antingen tävla för sin förening eller för Svenska landslaget.

 

DM och SM
Man skall vara stadigvarande bosatt i Sverige sedan minst ett år. Som stadigvarande räknas mantalsskriven/folkbokförd vilket på anmodan ska kunna styrkas med myndighetsintyg för inskrivning med datumstämpel. T.ex. kvitto från inskrivning på migrationsverket för asylsökande eller för andra vistelseanledningar; handling som styrker uppehållstillstånd sedan ett år tillbaka. Här tävlar man uteslutande för sin förening, aldrig som landslag.

 

Övriga sanktionerade tävlingar i Sverige
Här tävlar man uteslutande för sin förening, aldrig som landslag.

 

//Förbundsstyrelsen 2014-02-21

 

Regler för utländska medborgare.pdf

Uppdaterad: 15 OKT 2018 09:41

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link