Hoppa till sidans innehåll

Hälsning från Lunds karateklubb


Hej!

Jag heter Tomas Lindgren och är ordförande i Lunds Karateklubb samt karateinstruktör och håller i en grupp för funktionsnedsatta hos Lunds Karateklubb.

Lunds Karateklubb genomför en långsiktig satsning med fokus på karateträning för personer (barn/ungdomar/vuxna) med funktionsnedsättning. Lunds Karateklubb har som motto "karate för alla" och detta är en satsning för att ge alla möjlighet att delta i karateträning samt karatetävlingar.

Idag har vi många barn/ungdomar med intellektuell funktionsnedsättning som tränar karate. Lunds karateklubb har träningsgrupper för barn där föräldrar också är välkomna. Denna grupp har blivit inkörsporten för barn med funktionshinder då föräldrar tar med sina barn för att träna tillsammans. Barnen är trygga med att föräldrarna är med. Föräldrarna är trygga då de ser att barnen tränar och trivs. 

Lunds Karateklubb har också i en liten grupp med speciella träningar för personer med funktionsnedsättning detta i samarbete med Lunds kommun. Målsättningen är att integrera personer med funktionsnedsättning i de vanliga grupperna.

Sedan 2016 har Lunds karateklubb arrangerat utbildning i karateträning för personer med funktionshinder i samarbete med I-Karate Global. IKG har ett träningssystem speciellt utvecklat för personer med funktionshinder med tillhörande tävlingsregelverk. 

 

I oktober 2017 genomfördes för första gången tävlingen Open Swedish I-karate Global. Det kom 40 tävlanden från 6 länder samt 44 medföljande coacher, föräldrar och assistenter.

Helgen 20 och 21 oktober kommer vi genomföra karatetävlingen "Open Swedish I-karate Global 2018" för personer med funktionsnedsättning i EOS Hallen i Lund.

Målsättningen är att få barn/ungdomar/vuxna att känna att de kan tävla trots funktionsnedsättning samtidigt vill vi inspirera alla tävlande att fortsätta med karateträning för att kunna vara med i framtida tävlingar i Sverige. Tävlingen arrangeras av Lunds Karateklubb och Engelholms Shotokan Karate Club tillsammans med I-Karate Global och med stöd av Parakarate/Svenska Karateförbundet.

Med vänliga hälsningar
Tomas Lindgren 

Seminarium Eric Bortels

https://www.youtube.com/watch?v=KiLyNQbE1W0&index=3&list=PLjgV86_qUkvw3KmmVVTDfzFHA41zSZuLY

Artikel i tidningen Hallå och en artikel i Lokaltidningen Lundadelen före tävlingen

http://lund.lokaltidningen.se/premiar-for-oppen-karatetavling-for-funktionshindrade-/20171012/artikler/171019915/1236

Artikel i Sydsvenska Dagbladet från karatelägret/utbildningsdagen den 17 december

http://www.sydsvenskan.se/2016-12-17/karate-gor-det-omojliga-mojligt

 

Uppdaterad: 19 APR 2018 11:07 Skribent: Sarah Wennerström
Epost: Adressen Gömd

Gilla oss på Facebook!

  

  
 vaccinera

Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Arenavägen 55,7 tr
121 77 Johanneshov

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link