Hoppa till sidans innehåll
Minh Than Vu tränar och tävlar för Engelholms Shotokan.

Introduktion


Välkommen till Nätverket för Para-Karate!

Svensk Karate strävar efter att möjliggöra träning för alla. En del i detta är utveckling av Para-Karate, dvs karate för personer med funktionsvariation/nedsättning. Hit hör olika typer av fysiska variationer men också neuropsykiatriska nedsättningar.

Det finns ett antal klubbar i Sverige som idag har träning för dessa grupper. Dock är området fortfarande nytt och vi försöker gemensamt att hela tiden finna nya vägar för att skapa bättre och fler träningsmöjligheter.

Nätverket för Para-Karate är startat av förbundets Para-Karate kommitté i syfte att skapa en plattform för utbyte av erfarenheter och idéer för de föreningar som redan har och vill utveckla sin befintliga para-karate-verksamhet såväl för de föreningar som vill starta upp verksamhet men vill ha stöttning och hjälp.

På denna sida kommer vi dela information om aktiviteter, kunskap och nyheter som kan vara till nytta, sidan kommer utökas med innehåll efter hand. Vi kommer också lista de föreningar som har Para-Karateverksamhet för att underlätta för utövare att hitta rätt. Strävan är också att föreningarna i nätverket ska ha en löpande dialog med varandra och få möjlighet att träffas i olika sammanhang genom anordnande av aktiviteter.

Har er förening verksamhet inom para-karate eller vill påbörja sådan? Vill er förening vara en del av nätverket?

Anmäl föreningen med kontaktuppgifter och skicka med en beskrivning om ert nuläge till förbundets kansli på e-post: This is a mailto link

Kontaktperson för övriga frågor och funderingar kring Para-Karate är ordförande i kommittén Gunilla Jodry,

Epost: This is a mailto link

Tel: 070-423 87 38

Välkomna!

Läs en personlig hälsning från Gunilla >>

Nedan; bild och film från utbildningstillfälle för instruktörer av
Para-Karate.

Uppdaterad: 14 JUN 2018 12:34 Skribent: Sarah Wennerström
Epost: Adressen Gömd

Gilla oss på Facebook!

  

  
 vaccinera

Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Arenavägen 55,7 tr
121 77 Johanneshov

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link