Hoppa till sidans innehåll
Sandra är en av våra utövare och tävlande i Parakarate.

Nätverket för Para-Karate


Välkommen till Nätverket för Para-Karate!

Svensk Karate strävar efter att möjliggöra träning för alla. En del i detta är utveckling av Para-Karate, dvs karate för personer med funktionsvariation/nedsättning. Hit hör olika typer av fysiska variationer men också neuropsykiatriska nedsättningar.

Det finns ett antal klubbar i Sverige som idag har träning för dessa grupper. Dock är området fortfarande nytt och vi försöker gemensamt att hela tiden finna nya vägar för att skapa bättre och fler träningsmöjligheter.

Nätverket för Para-Karate är startat av förbundets Para-Karate kommitté i syfte att skapa en plattform för utbyte av erfarenheter och idéer för de föreningar som redan har och vill utveckla sin befintliga para-karate-verksamhet såväl för de föreningar som vill starta upp verksamhet men vill ha stöttning och hjälp.

På denna sida kommer vi dela information om aktiviteter, kunskap och nyheter som kan vara till nytta, sidan kommer utökas med innehåll efter hand. Vi kommer också lista de föreningar som har Para-Karateverksamhet för att underlätta för utövare att hitta rätt. Strävan är också att föreningarna i nätverket ska ha en löpande dialog med varandra och få möjlighet att träffas i olika sammanhang genom anordnande av aktiviteter.

Har er förening verksamhet inom para-karate eller vill påbörja sådan?
Vill er förening vara en del av nätverket?

Anmäl föreningen med kontaktuppgifter och skicka med en beskrivning om ert nuläge till förbundets Parakaratekommitté via e-post till: This is a mailto link.

Övriga frågor och funderingar är självklart också välkomna!

Läs en hälsning från Ängelholms Shotokan >>

Nedan; bild och film från utbildningstillfälle för instruktörer av
Para-Karate.

Uppdaterad: 22 MAJ 2018 13:18 Skribent: Sarah Wennerström
E-post: Adressen Gömd

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link