Hoppa till sidans innehåll

Förstärkning i landslaget - välkommen Patrik!

13 OKT 2021 15:27
Patrik Nilsson tillträder rollen som Team Manager i Svenska Karatelandslaget.
  • Skapad: 13 OKT 2021 15:27

Som en del av förbundsstyrelsens pågående arbete med att återstarta verksamheten till följd av pandemin, ser man över organisationens olika delar och dess behov av att stärkas upp. Som ett steg i processen har en Team Manager tillsatts i landslaget, Patrik Nilsson.

Förbundsordförande Urban Andersson kommenterar; -Landslaget är en viktig del i svensk karate och nuvarande ledning har dragit ett tungt lass hittills, där vidden av arbetet blivit ännu tydligare under pandemin. Vi vill bidra till minskad belastning och tror samtidigt att detta kan hjälpa till att stärka upp utvecklingsmiljön för de aktiva. Patrik kommer främst att arbeta vid sidan av sportchefen och koordinera de administrativa insatser som behövs för en stabil och framåtriktad verksamhet. Vi är mycket glada över att honom ombord.

Patrik, som har en gedigen bakgrund från en mängd olika uppdrag, berättar varför han tog uppdraget;

-Det är både glädjande och stimulerande att få möjligheten att hjälpa till och bidra. För min del, med tre döttrar som har tävlat aktivt sedan 2006 och deltagit i landslagssammanhang sedan 2010, handlar det om möjligheten att kunna ge något tillbaka till ”Karate-Sverige". Min bakgrund, förutom den erfarenheten man har fått som engagerad idrottsförälder, är främst inom ledarskap för både mindre och större organisationer i Sverige, Norge och Danmark. Jag har arbetat i olika roller, allt från egenföretagare, VD, divisionschef och styrelseordförande i ett flertal bolag.
Att se möjligheter och driva förbättringar inom ramen för teamarbete, är områden jag brinner lite extra för. Med tanke på att ledarna inom landslagsorganisationen, som många andra inom karatevärlden, arbetar rent ideellt är det min förhoppning att jag kan bidra med avlastning rent administrativ och planeringsmässigt, utveckla arbetet avseende PR samt bidra med stöd i den mån det behövs.  

Vi önskar Patrik lycka till!

Skribent: Sarah Wennerström Cedercrona
E-post: Adressen Gömd

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link