Hoppa till sidans innehåll

Förbundet utökar Karatelyftet som akut stöd i Ukraina-krisen

28 MAR 2022 16:29
Karatelyftet är ett bidrag som syftar till att skapa inkludering och trygghet för främst barn och ungdomar. Nu utökar vi ansökan för att stödja de flyktingar som kommer hit från Ukraina.
  • Skapad: 28 MAR 2022 16:29

Karatelyftet är ett bidrag som syftar till att skapa inkludering och trygghet för främst barn och ungdomar 7-25 år.  Det sökbara området inkludering kommer fr.o.m. 28/3 också innefatta möjligheten för föreningar att stödja de flyktingar som nu tillfälligt kommer hit från Ukraina.

Kriget i Ukraina har skapat en massflykt och många flyktingar söker nu skydd i Sverige.
Ukraina är en stor karatenation och förbundet har redan fått förfrågningar från hitkomna vart närmaste klubb finns. Vi vill självklart hjälpa dem till ett meningsfullt sammanhang medan de är här, vilket också såklart innebär ett givande utbyte för oss svenskar - och kanske vänskapsband för livet. För att möjliggöra detta skapar vi nu ett utökat utrymme inom bidragsformen Karatelyftet. 

Det innebär att föreningar, förutom ordinarie sökbara områden, också kan söka för aktiviteter som skapar utrymme för Ukrainska utövare att delta, t.ex. särskilda aktiviteter och uppsökande verksamhet i t.ex. kommun, flyktingförläggningar och på skola för att nå dem, bjuda in till den egna dojon som gäster eller medlemmar, ta hjälp av tolkar och liknande, samt utrustning som köps in specifikt för att hjälpa utövarna att kunna träna, t.ex. gi och skydd. Notera också att även om man inte är svensk medborgare så får en klubbmedlem tävla på samtliga tävlingar i Sverige (undantaget särskilda regler för SM och DM).

Föreningen använder det ordinarie ansökningsförfarandet och väljer området inkludering.
Läs mer om Karatelyftet: https://www.swekarate.se/foreningshjalp/sokbidrag/Karatelyftet/

Skribent: Sarah Wennerström Cedercrona
E-post: Adressen Gömd

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link