Hoppa till sidans innehåll

Dags att ansöka till RIG Karategymnasiet!

10 NOV 2022 09:35
Nu är det dags att söka till RIG Karategymnasiet, där du som vill satsa på att bli tävlingselit i Karate kan kombinera dina studier med träning på skoltid. Du som ska börja gymnasiet HT 2023 ansöker senast 1/12 2022.
  • Uppdaterad: 10 NOV 2022 09:35

Välkommen att söka till RIG Karategymnasiet!

Här kan du läsa mer och göra din ansökan till RIG - karate inför läsåret 2023/2024.

RIG finns på Fredrika Bremergymnasiet i Haninge, strax söder om Stockholm, ett väl etablerat idrottsgymnasium med flera olika sportakademier. Här finns möjlighet att bo på internat och du har tillgång till moderna faciliteter och träningsmöjligheter med erfarna ledare. RIG är en del av Svenska Karateförbundets officiella elitverksamhet och har funnits i 20 år. Karateakademin är en godkänd nationell idrottsutbildning mot internationell elitnivå, med riksintag. Vi välkomnar sökande från hela Sverige i både Kata & Kumite. Väljer du karateakademin får du en gedigen karateutbildning där Karateakademins tränare ger dig stöd, kunskap och träning så att du ska kunna nå dina mål.
Huvudansvarig specialidrottslärare och av Riksidrottsförbundet diplomerad Elittränare är Gulsah Tararbit, en av Sverige mest välmeriterade f.d. landslagsmedlemmar.

Träningen kompletteras med bland annat näringslära, träningslära och mental träning. Karateträningen ryms inom 600 poäng specialidrott. Under studietiden ingår försäkring och sponsring från Svenska Karateförbundet.

Du kan välja att läsa din idrottsutbildning i kombination med något av följande nationella program som erbjuds på Fredrika Bremergymnasiet:

  • Naturvetenskapliga programmet
  • Samhällsvetenskapliga programmet (inriktning beteende)
  • Ekonomiprogrammet
  • Teknikprogrammet (dock ej inriktning information och mediateknik)
  • Barn- och fritidsprogrammet
  • Försäljnings- och serviceprogrammet

Utbildningen uppfyller de krav som Svenska Karateförbundet, Riksidrottsförbundet och Skolverket ställer på godkänt Riksidrottsgymnasium.

 

Skribent: Sarah Wennerström Cedercrona
E-post: Adressen Gömd

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link