Hoppa till sidans innehåll

Sammanfattning VM 2021

24 NOV 2021 09:03
Sammandrag från Senior VM i Dubai, 2021.
  • Skapad: 24 NOV 2021 09:03

Förbundskaptener Joakim och Lennart summerar landslagets prestationer: ”Överlag är vi oerhört stolta och tycker att flera presterade mycket bra. Loren och Lisa vann flera matcher där t.ex. Lisas sista motståndare tog brons. Anna-Johanna gick hela vägen till poolfinal och var en ynka poäng ifrån en semifinal innebärande matcher om medalj.
Själva damlaget visar att man kan hävda sig i internationell konkurrens då man slår Canada som är en riktigt bra motståndare med flera aktiva i medaljmatcher och förlorar mot Montenegro som var nära final och nu går match om bronset. Vidare är det härligt att se hur man krigade för varandra på ett sätt vi inte tidigare har sett. Det lovar gott inför kommande mästerskap.
I kata gick Khai vidare från första omgången med riktigt höga poäng och gjorde även en bra prestation i andra omgången även om det inte räckte för vidare kvalificering.
Även om övriga landslagsmedlemmar inte vann sina matcher ser vi en positiv utveckling från sista EM och har förhoppningar om bättre prestationer i kommande mästerskap"
Loren Zarei:
Vinst mot Rumänien på röstning
Vinst mot Hongkong med 5-4
Förlust mot Frankrike med 0-1
Anna-Johanna Nilsson:
Vinst mot Bolivia med 3-0
Vinst mot USA 3-1
Vinst mot Tunisien på röstning (5-0 i flaggor)
Poolfinal mot Canada – förlust med 0-1.
Alexandra Haag:
Hongkong 0-3
Lisa Rasmusson:
Vinst mot Portugal med 5-0
Vinst mot Ecuador med 7-3
Förlust mot Kroatien med 1-6 som sedan vann brons
Nemat Noori:
Kazakhstan 1-3
William Engman:
Frankrike 0-5
Jimmy Haag:
Brasilien 0-3
Khai Truong:
Vidare i första omgången
Damlaget:
Vann mot Canada med 2-1 i matcher. Sedan förlust mot Montenegro som i sin tur gick till semifinal men förlorade i tredje individuella matchen mot Frankrike.
De svenska domarna, Franquesca "Paqui" Marquez och Emilio Merayo stod också de för mycket fina insatser. Även förbundsstyrelsen närvarade VM. På WKF Congress och NKFs nordiska sammankomst deltog Urban Andersson, Michael Bergman och Sarah W Cedercrona. En styrelsekonferens och FS-möte 08 med hela styrelsen ägde också rum under veckan. 
Skribent: Sarah Wennerström Cedercrona
E-post: Adressen Gömd

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link