Hoppa till sidans innehåll

Ny internationell domarlicens till Sverige

23 JUN 2022 10:00
Vi gratulerar Kristina Milenkovic till Europeisk licens i Kata & Kumite!
  • Uppdaterad: 23 JUN 2022 10:00

Kristina Milenkovic är 27 år och tränar i Haninge Budoklubb. Efter en knäskada växlande hon över från tävlande till domare och har dömt aktivt sedan 2017. 2019 utsågs Kristina till sekreterare och ungdomsansvarig i förbundets Domarkommitté. Under JEM i Prag gick hon European Karate Federation´s domarkurs och examinerades framgångsrikt till Judge B i både Kata & Kumite.

Sverige har nu 7 internationella domare, där Kristina är en av tre kvinnor.

"Att döma karate blev ett sätt för mig att hålla mig kvar på tatamin efter att jag hade slutat tävla. Jag gillar utmaningar och att satsa på en internationell karriär är en stor utmaning. Likväl som de tävlande så representerar även vi domare Sverige på den internationella arenan vilket är en stor ära. Internationella uppdrag är viktiga eftersom man får nya erfarenheter, möjligheten till att utvecklas men även för att ta med sig kunskap hem till Sverige för att inspirera och lära vidare till andra." berättar Kristina.

"Bland det roligaste jag vet är att vara domare och säkerställa att våra tävlande får möjlighet att tävla på lika villkor. Vi behöver flera nya domare som har ett brinnande intresse för karaten och jag ser verkligen fram emot att flera unga tjejer engagerar sig och blir en del av den svenska domarkåren, - så vi kan återspegla de tjejer som också tävlar."

Fakta:
Antal domare i EKF är 447 stycken
15 procent, 66 st, är kvinnor,
85 procent, 381 st, är män

Vi önskar Kristina ett varmt lycka till inför sin framtida domarkarriär!

Skribent: Sarah Wennerström Cedercrona
E-post: Adressen Gömd

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link