Hoppa till sidans innehåll

Vet ni hur bra ni är? Det gör RF!

14 MAJ 2014 15:28
Riksidrottsförbundet genomför nu ett strategiarbete kring utvecklingen och bevarandet av svenska idrottsrörelsen som en positiv kraft i samhället. Karateförbundet är ett av de få förbund som kallats till enskild dialog för att samtala kring vår verksamhet och våra framgångsfaktorer. De tycker att vi är ett gott exempel på ett positivt och växande förbund och vill veta varför, för att kunna inspireras i sitt eget strategiarbete.
  • Skapad: 14 MAJ 2014 15:28

Så vad kom vi fram till då? 
Jo, bl.a att hos oss finns bredd och plats för alla. Våra föreningar är bra på ledarskap och att bereda anpassade träningsmöjligheter. Våra barn- och ungdomar får tid och utrymme att utvecklas som individer i sin egen takt och vi bryr oss mer om att ta hand om bredden och deras intresse av att förstå karate än vad vi har vinstintresse eller elitistiskt tänk. Hos oss behöver du inga märkeskläder eller dyra skor, till våra dojos kommer du till goda ledare och gemenskap, oavsett bakgrund och socioekonomisk status. Vi är en kunskapsidrott som ger lärande för hela livet och där folk stannar kvar för att de trivs.

Våra klubbar är bra på att ta plats i föreningsdemokratin och förbundsorganisationen består av ideella krafter som är villiga att kavla upp ärmarna utan påverkan av kommersiella intressen. Bara för att vi drivs av välvilja om andra och om karate. Våra centrala funktioner är stabila, homogena och strukturerade, strävar efter öppet klimat och att arbeta nära den faktiska verksamheten.

Detta, och mycket mycket mer, är svensk karate riktigt bra på. Varför gillas det av RF då? DÄRFÖR - att vi i vår natur gör positiva insatser för samhället i frågor som integration, uppfostran, jämställdhet och folkhälsa.

Så klappa er en extra gång på axeln och var stolta över det bra arbete ni gör för karaten - men också för hela den svenska idrottsrörelsen och samhället!

Skribent: Sarah Wennerström

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link