Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Värsta hårdkörningen i Köping !

31 MAJ 2010 08:40
Katalandslaget hade en mycket tuff träningshelg den 22-23 maj i Köping under ledning av förbundskaptenerna Ky Buon Tang och Azem Barakovic. - Det blir ett av de tuffaste landslagslägren på länge utlovade förbundskapten Ky Buon Tang, inför samlingen i Köping.
Bild: Henrik Hansson förbereder delar av katalandslaget för ett löptest
  • Skapad: 31 MAJ 2010 08:40

Värd för lägret var Köpings karateklubb under ledning av Sensei Henrik Hansson. - Jag vill som förbundskapten se att de som tillhör landslaget även håller en hög nivå på sin träning på hemmaplan, detta då en landslagsutövare i karate ska kunna visa upp en mycket god fysik och dessutom har vi ett antal tester i RF´s regi i sommar där jag vill att katalandslaget gör bra ifrån sig, säger Ky Buon Tang. 
 
För att utföra fystesterna av landslagsmedlemmarna hade Ky Buon inbjudit Henrik Hansson som inte bara är Sensei för Köpings Karateklubb utan även har god erfarenhet av idrottsutövande på elitnivå. Henrik har även 5:e dan i karate och 6:e dan i ju jutsu.
Lördagen kom att bli mycket tuff i ett högt tempo med olika fystester utomhus och bidrog med all säkerhet till den tidiga kvällen för alla deltagare. Söndagen blev lite lugnare och handlade om kataträning med hjälp av videosekvenser och feedback. Ytterligare en välkänd idrottsprofil i Köping, Morgan Bergström som just nu förbereder sig inför IMAF World Championship i Polen i ju jutsu kom till lägret och delade med sig av sina erfarenheter till katalandslaget.


Ledare: Ky Buon Tang, Henrik Hansson, Morgan Bergström och Azem Barakovic


 Mycket bra läger, men också väldigt tufft med alla fystesterna, var den generella kommentaren under hemfärden på söndagskvällen.

/Birgitta Lindblom

Skribent: Bengt Zachrisson

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link