Hoppa till sidans innehåll

Världsmästare på Svenska Kata Pokalen 2011 i år: Antonio Diaz

14 MAR 2011 18:28
Lördagen den 19 mars är det dags igen för Nordens största katatävling, Svenska Kata Pokalen, som arrangeras i Eriksdalshallen, Stockholm.
I år blir det riktigt laddat när två av världens främsta katautövare kommer till Kata Pokalen, världsmästaren Antonio Diaz och japanska mästarinnan Rika Usami. Det är en stor händelse i både kata och karate sammanhang. Bilden ovan: Antonio Diaz
  • Skapad: 14 MAR 2011 18:28

Diaz är flerfaldig medaljör i världsmästerskap, guld 2010, silver 2008, brons 2006, 2004 och 2002. Usami har vunnit japanska och asiatiska mästerskapet 2009 och 2010 samt brons vid världsmästerskapet 2010.

Kata Pokalens primära mål är att samordna en internationell event och har inbjudit in WKF domare från Europa tillsammans med elitkarateutövare för att höja kvaliteten så mycket som möjligt. Med Kata Pokalen vill man främja traditionell karate-do och idag har den blivit en av de största tävlingarna i Sverige. Förra året kom 570 startande från Sverige, Norge, Finland, Danmark, England, Tyskland, Österrike, Ungern och Luxemburg. Över 30 domare närvarade varav några utländska med högsta WKF-licens.

Per-Ola Olsson, från Sweden Inoue-ha Shito-ryu kai och arrangör av Svenska Kata Pokalen understryker betydelsen av världsmästares närvaro i år: - Antonio Diaz och Rika Usami närvaro innebär att Svenska Kata Pokalen är en, i deras ögon, intressant tävling att delta i. Det här är ju 24:e året som Pokalen arrangeras och mig veterligen är det den ända internationella karatetävling över huvud taget som enbart har kata som tävlingsgren.

Rika Usami
                       Rika Usami

- Deras närvaro innebär dessutom, att en massa katatävlande runt om i landet får se katatävlande på en mycket hög och avancerad nivå. Förhoppningsvis kommer deras närvaro att inspirera många att fortsätta att satsa på sin karate, säger Per-Ola Olsson.

Dessutom kommer båda mästare att delta på söndagen den 20.e mars på en Kata Seminar. Detta kommer också att äga rum på Eriksdalshallen kl. 10.00.- Seminariet har något unikt över sig. Att två av världens just nu mest intressanta katautövare slår sig ihop för att dela med sig av sina kunskaper och erfarenheter är unikt och något svensk karate ska vara mycket stolt över, säger Per-Ola Olsson.


Mer information om tävlingen och kommande läger hittar du här:
http://www.inoue.se/inoue/Kata_seminar_March20.pdf
http://www.inoue.se/katatrophy/invitation.pdf

Skribent: Bengt Zachrisson

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link