Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Vältajmat läger i Stockholm 28:e september!

30 SEP 2013 10:10
När Emma Helgesson, Karin Hägglund och Joanna Stassos Wolf bjöd in till öppet läger i Brännkyrkahallen kom deltagare från fem Stockholmsklubbar.
  • Skapad: 30 SEP 2013 10:10

Det gick jämnt upp mellan damer och herrar, från 14 år till 50 + och från blått till svart bälte - här fanns helt enkelt något för alla!

Både motionärer och tävlande fick rivstarta dagen när 9-faldiga Svenska Mästarinnan i kumite, Joanna, inledde med ett svettigt pass. Det i teorin enkla med att stanna upp i ett steg, behövde i praktiken nötas och blötas tills vadmusklerna glödde. Avvägningen mellan anspänning och avslappning för att väl kunna tajma sina rörelser förföljde sedan utövarna hela dagen.

Joanna

Joanna sätter den

Emma, Stockholms distriktstränare i kata, inledde sitt kihon-pass med att försöka hitta utgångsläget för tajmingen i rörelsen i den egna kroppen. Att precis som i kumite kunna släppa anspänningen för att snabbt kunna reagera. Vissa övningar trilskades rejält när det avslappnade inte ville infinna sig, och vissa trilskades när det avslappnade sedan inte ville stanna med kimé.

Emma

Emma kollar tekniken

Regerande Svenska Mästarinnan i kata, Karin, fick avsluta dagen med passet (som enligt egen utsago) var "det godaste sparat till sist".  Och det bjöd verkligen på många godbitar i konsten att träna sin kata. Deltagarna avkrävdes både koncentration och självdisciplin när de fick prova träningsmetoder och ta del av goda råd för att utveckla sin karate.

Karin

Karin kollar tekniken

Eftersom alla instruktörer fanns på plats under hela dagen fanns mycket utrymme för personliga samtal och frågeställningar om träning, skador och annat. Många uppmuntrande kommentarer och leenden från alla håll gjorde också att energinivån var hög både hos instruktörer och tränande, trots en lång dag från elva till fem i dojon.

Glada instruktörer

Glada instruktörer

Alla som var med bidrog med sin entusiasm och träningsglädje till att göra det här till en verkligt lyckad dag. Över klubb och stilgränser visade det sig åter igen att det som skiljer oss åt är lite jämfört med det som för oss samman - kärleken till karate.

koncentrad träning

koncentrerad träning

Lägret blev möjligt att genomföra tack vare bidrag från Idrottslyftet.


Skribent: Emma Helgesson
E-post: This is a mailto link

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link