Hoppa till sidans innehåll

VM-sammandrag 2014

11 NOV 2014 10:45
Sveriges VM-resa ledde inte till några medaljer, men väl goda insatser. Med stora startfält och mycket hög kvalitet på konkurrensen är vi stolta över vår trupp.
  • Skapad: 11 NOV 2014 10:45

Dessutom fick Sverige 4 nya internationella domarlicenser genom:
- Fredrik Ålander Kumite Refeere B 
- Peter Sahlberg Kumite Refeere B
- Emilio Merayo Kumite JA & Kata JB

Vi hade också den fina representationen av Ove Viggedal som ordförande i Appeals Jury och som vanligt Javier Escalante på plats som medlem i WKF Referee Commission. 

Våra utövare inledde starkt genom Falix Falk i Kata, som höll en imponerande nivå men fick tyvärr se sig slagen av Iran andra omgången med 4-1 i flaggor.
Mia Karlsson inledde med Chatanyara Kushanku och fick en stark start, men orkade tyvärr inte hela vägen utan förlorade med 4-1 mot Brasilien, som sen gick långt i poolen.

I Kumite deltog först Hana Antunovic, som tyvärr inte tog sig vidare, och på torsdagen Gülsah Akdag som gjorde en stark insats och gick tre omgångar, men missade med en oturlig poäng mot Grekland i sista matchen. Vår deltagare i Kata för Rullstol, Pontus Johansson, representerade Sverige med bravur, - få länder ställde upp i rullstolskata och vi är glada att få vara med bland pionjärerna på första handikapp-VM någonsin. Tyvärr blev det ingen final, men nog så bra och ett föredöme att vara stolta över!

Nu taggar vi om för nästa mästerskap!

Skribent: Sarah Wennerström

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link