Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Uttagning till karatelandslaget 2012 framflyttad till början av december!

28 AUG 2011 00:44
Förbundsstyrelsen har beslutat att annonsera ut uppdraget som förbundskapten i kata resp. kumite. Ett uppdrag som fortsätter att vara ett ideellt arbete, men samtidigt reglerat med klara direktiv. De flesta specialidrotter inom Riksidrottsförbundet har reglerade avtal för förbundskaptensrollen och karatelandslaget kommer inte att vara något undantag.
  • Skapad: 28 AUG 2011 00:44

Då de nya förbundskaptenerna ska tillträda den 1 december måste den planerade uttagningen till landslaget i Malmö i slutet på oktober flyttas fram. Nu kommer uttagningen istället att ske i samband med SM i Botkyrka den 3-4 december.

 Ingen föranmälan kommer därmed att genomföras, utan lämpliga kandidater plockas ut på plats för en separat uttagning i anslutning till tävlingen, där det även sker en kontroll av att utövaren uppfyller samtliga kriterier, se nedan.

 Förbundskaptenernas uppdrag är att finna de som är motiverade att göra en allvarlig satsning på att utveckla sin karate till högsta elitnivå under 2012 och vill därför att man kan visa på tävlingserfarenhet och stor potential till utveckling. Samtidigt finns det ett antal grundkriterier att uppfylla:

  • Ålder: Lägst fyllda 16år den dag uttagning sker.
  • Grad och utförande: Lägst 3 kyu och specifikt för kata gäller att kunna minst fem tävlingskator varav minst en ska vara s.k. shiteikata.
  • Grundprinciper: God fysik, bra attityd, vinnarinstinkt och potential för utveckling.
  • Tävlingsmeriter: T ex SM, DM och öppna tävlingar, såväl nationella som internationella, dock ej stiltävlingar. Erfarenhet från deltagande vid större internationella tävlingar är en merit, men inte ett absolut krav.
  • Den klubb/förening man representerar ska ha betalt sin medlemsavgift till Sv. Karateförbundet (kontroll kommer att ske i samband med SM).

OBS om du redan köpt en ”icke ombokningsbar” biljett till den tidigare planerade uttagningen i Malmö i slutet på oktober, hör av dig till förbundet så löser vi detta.

Skribent: Bengt Zachrisson

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link