Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Uttagning till distriktsgruppen i Kata, Stockholm

10 FEB 2014 12:34
Söndagen den andra februari hölls uttagning i Liljeholmshallen. 20 deltagare från nio olika klubbar hade hittat till träningen. Ytterligare tre utövare var sjuka men deltar i uttagningen.
  • Skapad: 10 FEB 2014 12:34

Det tränades kihon med fokus på att använda kroppen på rätt sätt. Vi körde även bältesträning med partner för att få ett motstånd och träna upp stabilitet och styrka. När shiko dachi övningarna med hopp introducerades tappade några fokus medan vissa utövare kämpade in i kaklet.

Bild 1_ vi som var på uttagningen

Bältesträning

Efter en paus fortsatte vi med kata, i delar och helhet. Ester, Alexandra, Smilla, Alexander, Jesse och Sebastian som ska representera distriktet på Estonian Open fick lite extra tips. De och vår EM-deltagare Lina fick visa tävlingsnerverna inför resten av gruppen.

Utövarna fick även nöta delar och hela kator själva då vi tittade runt och försökte bilda oss en uppfattning om standarden. Att kunna träna själv kräver fokus, koncentration och en viss grad av mognad. Den begåvning man har störst nytta av som katatävlande är nog träningsvillighet.

Conny instruerar Alexandra och Lina

Conny instruerar Alexandra och Lina

Vi noterar att träningsgraden varierar bland distriktets utövare. När man är 13 år är kanske tre pass i veckan lagom, men om man sedan gör en seriös satsning måste träningsdosen ökas successivt (och i samråd med din klubbtränare). Tre karatepass i veckan tar dig definitivt inte till EM.

koncentrerad träning med Alexander i förgrunden

koncentrerad träning med Alexander i förgrunden

Efter uttagningslägret den andra februari har vi nu tittat igenom det filmade materialet och meriterna från våra utövare.

Distriktsgruppen 2014 består av följande 12 deltagare:

Ian Toth

Julia Pham

Kristoffer Johansson

Hanna Rosendahl

Kalle Holmlöv

Beatrice Briesch Uppgård

Alexandra Löwenadler

Mattias Matti

Alexander Pagot

Ester Kylmänen

Joanna Högström

Ludvig Meidner

Vi är också glada att så många från landslag och utvecklingstrupp visat intresse att deltaga i distriktets aktiviteter. Dessa utövare är alltid välkomna att träna med oss men bara uttagningsbara till tävlingar om de närvarat på våra läger.

Vi ser fram emot ett givande år med en stor, stark distriktsgrupp - hungrig på resultat!

 

/Emma Helgesson & Conny Helgesson Ferm

Distriktstränare Kata Stockholm

 


Skribent: Emma Helgesson

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link