Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Uttagning på Karategymnasiet

02 FEB 2015 13:58
Lördagen den 31 januari hade RIG Karategymnasiet uttagning för nästa årskull elever i sina lokaler på Fredrika Bremergymnasiet i Haninge. Med fåtal platser till förfogande och 8 sökande på plats var det en tuff dag för både utövare och personal.
  • Skapad: 02 FEB 2015 13:58

Ett späckat schema fyllde dagen med träningspass på både morgon och eftermiddag. Däremellan hölls också information, frågestund och intervjuer. Eleverna och medföljande anhöriga fick även rundvandring på skolan och lunch i matsalen.


IMG_0756x.jpg_web IMG_0687x.jpg_web


Under informationstillfället fick befintliga RIG-elever berätta om hur deras dagar på skolan ser ut och hur de upplever hur det är att träna och bo på elevhemmet. Omar Ahmedin, som var med och grundade RIG redan 2002, delade med sig av historia om både utbildningen och tidigare elever och rektor Björn-Olof Söderholm berättade om själva skolan. Gülsah Akdag, huvudansvarig för RIG, redogjorde för hur ämnet specialidrott fungerar tillsammans med övriga gymnasieprogram och förberedde utövarna på vad som väntar om de kommer in.
På plats var också Conny Helgesson Ferm, Katatränare. Representant från förbundet var generalsekreterare Sarah Wennerström som berättade om förbundets roll i verksamheten och dess visioner kring RIG.

 

IMG_0644x.jpg_web IMG_0580x.jpg_web

 

Sammanfattningsvis kan man konstatera att samtliga sökande är mycket duktiga och framåt individer, med ambitiösa mål och fina personligheter vilka alla är goda ambassadörer för Karate!

Besked angående antagning delges de sökande under veckan som kommer.

 

IMG_0777x

 

FOTON: Kenth Haag

 

Fakta: Riksrekryterande Idrottsutbildning, RIG

  • Utbildningen behöver godkännande från Riksdrottsförbund och Skolverket
  • Verksamheten drivs av Specialidrottsförbund och gymnasieskola i samverkan
  • Syftar till Internationell idrottskarriär
  • Är riksrekryterande (rekryterar nationellt)

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link