Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Uttagningen till VM klar

20 OKT 2014 13:00
Snart är det VM i Bremen, Tyskland. En trupp på 5 personer är uttagna för att representera Sverige.
  • Skapad: 20 OKT 2014 13:00

Den nationella rankingen sjösattes efter sommaren med syfte att ligga till grund för uttagning inför mästerskap. Första målsättningen var VM i Bremen där 5 poäng var målet, att tas under tre premier league-tävlingar. Tyvärr uppnåddes inte det första gränsvärdet. Landslagsledningen i samråd med förbundsledningen har ändå valt att ta ut en trupp till mästerskapet.

”Rankingsystemet har haft sin första prövoperiod och har inneburit en omställning för utövarna och ett annat sätt att styra sin satsning. Vi ser att rankingen skapat en positiv konkurrens där flera visat på ökat driv och har förbättrat sig. Det har dock funnits begränsat med tid under hösten för utvärdering. Även om vår trupp inte uppnått de utsatta poängen är det de som varit mest framgångsrika under den här perioden och med respekt för deras ansträngningar anser vi ändå att de förtjänat sin plats i truppen”, säger Ramon Malavé, Landslagskoordinator. ”Vi hoppas att Karate-Sverige sluter upp och stöttar våra representanter och hjälper till att heja fram dem i Bremen.”

Landslagsledningen poängterar dock att undantaget från poängregeln endast gäller årets specifika VM, detta i sken av prövotiden och att det är det första förekommande mästerskapet efter att rankingen infördes. Nu väntar ett gemensamt uppladdningsläger för truppen innan avfärd till Tyskland och VM den 5-9 november.

De uttagna till VM är:

Dam individuell kata: Mia Karlsson

Herr individuell kata: Felix Falk

Herrar Rullstols-kata: Pontus Johansson

Damer Kumite:

-50 kg Gulsah Akdag

+68 kg Hana Antunovic

Skribent: Sarah Wennerström

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link