Hoppa till sidans innehåll

Utbildningskommittén på nytt

30 OKT 2010 19:53
Den nyligen omorganiserade Utbildningskommittén ska hantera de utbildningsfrågor som aktualiseras inom förbundets ram och ansvara för förbundets gemensamma utbildningsplan.
Kommittén ska erbjuda ett rikt och brett utbud av utbildningsinsatser utifrån de behov som finns inom förbundet, dess sektioner, klubbar och medlemmar.
  • Skapad: 30 OKT 2010 19:53

-En målsättning här är att höja kunskapsnivån på våra instruktörer/aktiva genom att ta fram ett internt utbildningsprogram som håller riktigt hög nivå. En skillnad på den gamla och nya förbundsutbildningen är t.ex. att vi nu tar in specialister inom de olika områdena på kursen. Och för instruktörer/aktiva som vill satsa på en karriär igenom detta utveckla samarbete med externa partners
- säger Andreas Brotanek, ansvarig för Utbildningskommittén.

Den interna utbildningsprogram som utbildningskommittén har tagit fram är en stegkurs (BAS 1, BAS 2, Elittränarutbildning).
-Tanken är att BAS-kurserna riktar sig till alla instruktörer som vill utveckla sitt instruktörskap. Elittränarutbildningen riktar sig främst till de som vill starta egen klubb eller ta sig an landslagsuppdrag - säger Andreas Brotanek.
Förutom det har kommittén som mål att följa idrottsrörelsens utveckling inom utbildningsområdet och representera förbundet i utbildningssammanhang.
-Vi kommer självklart att fortsätta stödja karategymnasiet (RIG) och hitta fungerande samarbetsformer med externa partners där karate kombineras med högskolestudier som Gymnastik och Idrottshögskolan, Sport Campus Sweden, SISU och Bosön
- kompletterar Andreas Brotanek.

 

Skribent: Bengt Zachrisson

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link