Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Tydligare riktlinjer för barn & ungdomsidrott

15 OKT 2014 09:14
Svenska Karateförbundet arbetar enligt idrottens idéprogram Idrotten Vill. En del i detta handlar om hur både barnidrotten och ungdomsidrotten ska bedrivas. Nu har det tagits fram mer konkreta anvisningar som hjälp till föreningar.
  • Skapad: 15 OKT 2014 09:14

Barn- och ungdomsidrotten ska följa FN:s konvention om barnets rättigheter (Barnkonventionen). Ibland kan det kännas svårt att veta vad detta innebär i praktiken.
De nya anvisningarna är uppdelade i fyra avsnitt: träning och tävling, ledarskap, delaktighet samt trygghet och säkerhet och ska vara ett stöd för er som vill utveckla er barn & ungdomsverksamhet.

Läs mer om anvisningarna >>

 

Utdrag ur Idrotten Vill:

"Vi vill på alla nivåer bedriva vår idrott så att den utvecklar människor positivt såväl fysiskt och psykiskt som socialt och kulturellt.”

”I barnidrotten leker vi och ger barnen tillfälle att pröva på olika idrotter. Att ge barnen möjlighet till allsidig idrottsutveckling är normgivande för verksamheten. Tävling är en del av leken och ska alltid ske på barnens villkor. I ungdomsidrotten och vuxenidrotten skiljer vi på breddidrott och elitinriktad idrott.” 

Läs mer om Idrotten Vill >>

 


Skribent: Sarah Wennerström

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link