Hoppa till sidans innehåll

Två guld i kata till Sverige på Estonian Open

10 MAR 2012 15:42
Att Karin Hägglund från Gojukai Seinan skulle försvara sitt guld från fjolåret vid Estonian Open framstod som en riktig lågoddsare efter att första omgången var avklarad i kategorin kata damer seniorer, men att hon skulle vinna samtliga matcher med siffrorna 5-0 var mer oväntat.
  • Skapad: 10 MAR 2012 15:42

Efter att Karin inlett förmiddagens elimineringar med en bra Seienchin och slagit ut hemmanationens representant väntade en rysk mästarinna, men Karin genomförde en kraftfull Suparinpei och var den som gick till semifinal av de två. Där stod Finland för motståndet. En stark Kururunfa visade dock att Karin var klassen bättre och senare i finalen fick ytterligare en finska se sig slagen av Karin som genomförde en övertygande Annan. Karin hade då vunnit alla matcher med 5-0.

- Jag är nöjd med tävlingen, men vet också vilka delar jag måste finjustera inför nästa helg på Dutch Open, där motståndet blir tuffare, summerade Karin.

Sveriges andra kataguld kom i klassen kadetter herrar där Ashah Tafari från Wakajishi KK visade att han kommer att försvara Sveriges färger väl vid kommande Nordiska mästerskapen i april. Ashah mötte tuffaste motståndet i semi från en ryss, väl  i finalen fick en kille från Lettland se sig besegrad av Ashah.

- Jag känner i mig i bra form och kommer nu att köra två intensiva träningshelger med Ky Buon Tang för att finslipa på vissa detaljer inför Nordiska mästerskapen, berättade en mycket nöjd Ashah.

Länk till resultat: 22nd Estonian Open & Tallinn Bulldog

Skribent: Bengt Zachrisson

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link