Hoppa till sidans innehåll

Tufft motstånd på Paris Open!

18 JAN 2012 23:24
Sex landslagsutövare passade på att testa formen redan i inledningen av säsongen genom att delta på Paris Open, helgen den 14-15 januari.
  • Skapad: 18 JAN 2012 23:24

Inom World Karate Federation har man nu försökt att skapa en motsvarighet till friidrottens ”Golden League”. En tävling för de allra bästa, där Paris Open är den första av sju del tävlingar under 2012, med denna speciella Karate 1 Premier League stämpel.  Detta innebär att man vill sortera ut de absolut bästa utövarna från varje land till dessa tävlingar. En mycket ambitiös tävlingssatsning där man hoppas kunna locka en större publik än till vanliga öppna internationella karatemästerskap.

Landslagsutövarna som deltog var Karin Hägglund, Sam Biranvand och Jesse Enkamp från kata samt Sadik Sadik, Bleard Amagjekaj och Sebastian Ceder för kumite.

- Bäst gick det för Karin och Jesse som gick vidare till tredje omgång innan det tog stopp, men starkaste insatsen gjorde Bleard Amagjekaj som bjöd på stenhårt motstånd till världsmästaren i viktklassen redan i första matchen. Bleard förlorade endast med 1-0 efter en mycket strong insats, rapporterade förbundskapten Miroslav Femic.

ParisOpen_Deltagare
Bild: fr.v. Jesse Enkamp, Karin Hägglund, Sam Biranvand & Bleard Amagjekaj


Skribent: Bengt Zachrisson

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link