Hoppa till sidans innehåll

Tuffa dagar på Bosön för seniorlandslaget

15 JUN 2010 23:04
Ett mycket viktigt arbete för Sv. Karateförbundet och landslagsverksamheten är att under 2010/2011 ta fram en grenprofil för sporten i enlighet med de krav som ställs från Riksidrottsförbundet. Första delen är att genomföra ett antal tester på de bästa seniorerna i Sverige. Därefter kommer en stor del dokumentation och utvärderingar att ske i enlighet med en uppgjord arbetsplan och där resultatet beräknas vara klart i början av 2011.
Bild: Inte bara tuffa fysiska tester utan även teori och föreläsning för landslagsdeltagarna.
  • Skapad: 15 JUN 2010 23:04

Till testet på Bosön har förbundskaptenerna tagit ut 4 deltagare från kata och 8 deltagare från kumite. Deltagarna testas under fyra dagar i bland annat fysiska grundegenskaper så som koordination, rörlighet, snabbhet och styrka under ledning av RF´s expertis. Mellan de tuffa testerna deltar landslagsutövarna på föreläsningar i träningslära, kostlära och idrottspsykologi.  – Otroligt bra att som utövare få tillfälle att diskutera träningsupplägg och prestationer med experterna här på Bosön, konstaterade flera av utövarna redan efter dag två.


Ossian testas
Ossian Markiewicz ger järnet under det krävande mjölksyretest på cykel.

 

- En viktig del i framtagande av grenprofilen är att vi med hjälp av det samlade resultatet kommer att kunna jämföra svensk elitnivå inom karatesporten med andra länder och även med andra idrotter. Ett extra plus är att deltagarna dessutom får lite nya idéer och inspiration i sin elitsatsning, säger Birgitta Lindblom, general manager för svenska karatelandslaget och ansvarig för arbetet med framtagandet av grenprofilen.

Skribent: Bengt Zachrisson

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link