Hoppa till sidans innehåll

Träning och teori för landslaget på Bosön

31 JAN 2011 18:30
Karatelandslaget (kata och kumite) genomförde ett mycket tufft läger på Bosön under helgen den 28 till 30 januari. Lägret började redan på fredagen med en föreläsningsserie av RF’s idrottspyskolog Catharina Bergström. Landslagutövarna fick göra enklare tester och även goda råd om mental förberedelse och uppladdning inför tävling. Ett uppskattat inslag som kommer att fortsätta under 2011 i samverkan med RF.
  • Skapad: 31 JAN 2011 18:30

Lördag och söndag handlade om en mycket tung fysisk träning där kata- och kumiteutövarna kunde köra flera av sina pass tillsammans. Med på lägret var även de fem kadetter som kommer att åka till kadett och junior EM i Serbien i början på februari. De var med mest för att ”prya” hos landslaget och få möjlighet att prova på träningsförhållandena på Bosön.

– Vi hoppas givetvis att få se dem här i landslaget när de fyller 16år framhöll de båda utvecklingsansvariga ledarna Tomas Karlsson och Joakim Engman.  
Att detta var ett gott initiativ framgick tydligt hos de trötta, men också väldigt nöjda kadetterna, när de åkte hem på söndagseftermiddagen.

Karatelandslaget har nu en mycket bra årsplan som erbjuder goda möjligheter att både tränings- och tävlingsmässigt kunna förbereda sig väl inför senior EM i maj. Man kommer att ha ytterligare två landslagsläger och även kunna skicka deltagare på tävlingarna; U21 EM, Dutch Open, Israel Open, Italian Open och Nordiska Mästerskapen, innan senior EM, vilket inbjuder till mycket goda möjligheter till förberedelse för de som slutligen blir uttagna.

Många utövare var mycket nöjda efter lägret och de som varit med ett tag i landslagssammanhang noterade stora skillnader i att man numera kan träna och förbereda sig inför större mästerskap helt kostnadsfritt på Bosön ett antal gånger per år och även får gratis resor och bra boende på tävlingar och läger utomlands. Man har inte helt glömt att det var mindre än ett år sedan landslaget stod merparten av tiden i mindre lokala dojo´s, ibland helt oventilerade och tränade på egen bekostnad. Självklart hoppas även landslagsledningen att i framtiden kunna ge fler former av bidrag till utövarna, men vi har tagit ett mycket stort steg framåt med den nya organisationen och samarbetet med RF, konstaterade förbundskaptenerna
Miroslav Femic och Azem Barakovic.

Skribent: Bengt Zachrisson

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link