Hoppa till sidans innehåll

Tio utmanade tolv på landslagsläger på Bosön

14 AUG 2011 09:33
Det blev tillslut tio utmanare (nominerade från fem distrikt i Sverige) som utmanade tolv av landslagsutövarna på säsongsupptakten ute på Riksidrottsförbundets anläggning på Bosön. Bild: Landslagsutövare med utmanare från distrikten i kumite.
  • Skapad: 14 AUG 2011 09:33

Lägret inleddes under torsdagen den 11 augusti med föreläsning och grupparbeten inom psykologi och då med fokus på mental förberedelse inför tävling. Tidigt på fredagsmorgonen var det dags för konditionstest i RF´s testlaboratorium. Bland tjejerna vad det Hana Antunovic i kumite och gästtränade katautövaren Maare Mottus från Estland som hade bäst resultat.

Kravprofilen_2011
Bild: Mohamed Bedri (kumitelandslaget) och Mathilda Persson (utmanare i kumite från nedre norrl. distrikt) läser på om testmetoderna i Kravprofilen.

Bland herrarna stod Sam Birandvand i kata och Sebastian Ceder  i kumite i en klass för sig. Meningen med testet var att ge en indikation på hur man skött sin träning på egen hand under sommaren, en landslagsutövare ska givetvis variera sin träning, men det får inte bli någon längre tid i ”hängmattan” under tävlingsuppehållet.

Kata_2011
Bild: Maare Mottus från Estlands karatelandslag omgiven av katautövare i svenska karatelandslaget.

- Jag är mycket imponerad av Sebastian och Hana, de har visat här att de är väl förbereda inför höstens tävlingar och har även visat en bra ”fighting spirit” i dojon, sa Miroslav Femic förbundskapten i kumite, medan Azem Barakovic förbundskapten i kata gärna hade sett lite bättre testresultat från några av landslagsutövarna.

Fredagen fortsatte med träning under ledning av Juan Alonso från RF där man provade olika träningsmetoder, främst med fokus på aerobisk- och funktionell träning. På lördagen varvade man teknikträning i träningshallarna under ledning av förbundskaptenerna med ett mycket uppskattat avbrott där Daniele Cardinale från RF tillsammans med Birgitta Lindblom, General manager för karatelandslaget redovisade resultaten av alla tester genomförts så här långt. Ett mycket populärt inslag var även besöket av Daniel Kibe, leg. Sjukgymnast och fd. karateutövare som såg över småskador och svarade på frågor om rehab och träningsmetoder. Det blev en mycket intensiv lördag som resulterade i att man gick till sängs ovanligt tidigt för att orka söndagens avslutande övningar.

Närmast åker katautövarna till Finnish Open i början på september och kumiteutövarna åker två veckor senare till German Open.

- Vi har valt att dela upp landslaget till dessa två kommande tävlingar då det kommer att bli stort kumitefokus på German Open, detta då man utlovat att tillämpa de nya tävlingsreglerna i kumite. Något som också är en bidragande orsak till att många landslag har föranmält att de kommer att skicka kumiteutövare till tävlingen, berättar Birgitta Lindblom.

Skribent: Bengt Zachrisson

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link