Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Sveriges unga talanger i kumite samlades i Karlstad

12 OKT 2010 22:48
Karlstads karateförening stod som värd för årets andra läger i kumite för unga talanger. Lägret anordnades i anslutning till Heian Cup där talangerna även fick möjlighet att mäta sina tekniker i tävling mot kadettlandslaget från Norge.
  • Skapad: 12 OKT 2010 22:48

Totalt samlade lägret 33 deltagare från hela landet och det är något av rekord, konstaterar Joakim Engman som är ansvarig för landslagets utvecklingssatsning av kadettverksamheten i kumite i Sverige. Till sin hjälp på lägret hade Joakim även Mikael Askelöv från Linköpings karateklubb och Per-Ola Engman från Sundsvalls sportkarate.

Kadetter Karlstad 2010


- Joakim Engman har nu i uppdrag att nominera några av dessa kumite kadetter till det kommande kadett och junior EM som äger rum i februari 2011, men vi väntar nu in nominering av juniorer från landslaget och från utvecklingssatsningen av kadetter i kata som leds av Thomas Karlsson. Kata kadetterna har läger i mitten på november och sen ska EM truppen vara klar och kommer att anslås på förbundets hemsida, meddelar Birgitta Lindblom, General manager för karatelandslaget.
 
Samtidigt kommer kadettverksamheten att fortsätta med förnyade krafter under 2011/2012. Ev. ska även deltagare tas ut i början av 2011 för Nordiska mästerskapen som äger rum i slutet av april, så inom kort kommer det att komma upp nya datum för läger under 2011, för alla talangfulla karateungdomar i åldern 13-15år som regelbundet tävlar i karate och som har lägst 6 kyu.
 
- Detta är utmärkta tillfällen att ge ungdomarna inspiration och att de får träffa duktiga karateungdomar från hela Sverige under träningsmässiga former och inte alltid som konkurrenter på tävlingsmattan. Samtidigt hoppas vi nu att de olika distrikten ute i landet kommer igång med sin verksamhet, för den grundläggande talangutvecklingen ska ske i klubbarna och i distrikten, på nationellt plan hinner vi med max fyra läger per år, konstaterar Joakim Engman.

Skribent: Bengt Zachrisson

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link