Hoppa till sidans innehåll

Sverige främsta nation i karate på Israel International Games

15 MAR 2011 19:40
Det israeliska idrottsförbundet arrangerade den 9 till 14 mars, på uppdrag av bl. a. sin Kultur- och idrottsminister en idrottsfestival för olika idrottsgrenar som ännu inte blivit olympiska grenar. 1400 idrottsutövare kom till festivalen från 10 speciellt inbjudna länder, varav 6 deltog i karate. Bilden: Massor av pokaler till Sverige
  • Skapad: 15 MAR 2011 19:40

Det svenska karatelandslaget hade i uppdrag att representera Sverige och då i karate där man bjöds på varierat motstånd i de olika klasserna. I kata var det främst Ryssland, Jordanien och Israel som stod för det främsta motståndet, medan kumiteutövarna fick tuffast motstånd från England och Georgien. Karatetävlingen samlade totalt 165 deltagare, men det kom att bli en stark svensk dominans från de 16 landslagsutövare som var på plats. Tävlingen inleddes med att kata juniorerna från Sverige; Mia Karlsson och Albert Gabriel lyfte upp de första två guldpokalerna på prispallen. Nio timmar senare avslutades tävlingen med öppna klasser i kumite där Gulsah Akdag och Aleksandar Subosic lyfte var sin guldpokal. Landslaget kom att lämna tävlingen med 7 guld, 4 silver och 4 brons vilket innebar att Sverige blev bästa nation före Israel och Georgien.
 
Evenemanget var mycket uppmärksammat i Mellanöstern med närvaro av flera TV kanaler och den svenska landslagsledningen fick även möjlighet att träffa både borgmästare och kultur- och idrottsminister Limor Livnat, som följde tävlingen på plats i Eilat.

 Ledning möter minister
Azem, Birgitta och Miro bjöds på middag med den Israeliska kultur- och idrottsministern

Nu kom detta inte bara att bli en vanlig karatetävling, utan karatelandslaget passade även på att stanna ett par dagar för att besöka olika sevärdheter i Jerusalem och för att bada eller kanske bättre uttryckt; att flyta i Döda havet.

Klagomuren
 Karin, Mia, Julia och Joanna besökte klagomuren i Jerusalem

badpojkar
Bleard, Sadik och Aleksandar badar i Döda havet

- Den bästa landslagsresa vi varit på, konstaterade många av de mer rutinerade utövarna i landslaget, medan förbundskaptenerna  konstaterade att man inte haft så bra stämning i landslaget på många år.
 

Skribent: Bengt Zachrisson

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link