Hoppa till sidans innehåll

Svensk kata bäst i Norden!

21 MAJ 2012 20:48
Efter ett suveränt resultat på Nordiska mästerskapen i mitten på april var det dags för ett uppföljningsläger i Malmö den 19-20 maj. Ett s.k. öppet läger där GAK Enighet stod som värd och dit både utmanartruppen och kadetter i utvecklingstruppen var inbjudna.
  • Skapad: 21 MAJ 2012 20:48

Totalt 24 katautövare från hela landet hade uppmärksammat inbjudan till lägret på förbundswebben och fick uppleva ett mycket intensivt och utmanade läger där alla deltagare fick möjlighet att mäta sina färdigheter med landslagsrepresentanterna.

Lördagens träning bestod av tre pass där korrekt kihon stod i fokus vid träning av shiteikator och tokuikator. Förbundskapten Azem Barakovic, som höll i lägret, lade stor vikt på avslappning och rätt anspänning för att skapa explosiva tekniker. Söndagens träning bestod av basic kihon och tävlingsträning med feedback. Många av de tillresta kadetterna och juniorerna fick på nära håll uppleva hur det är att träna med landslaget och de förstår nu betydligt bättre vad som krävs för att tillhöra landslaget och tävla på elitnivå. 

- Jag är mycket nöjd med alla deltagarnas insatser och engagemang, summerade Azem Barakovic  som spår en ljus framtid för svensk kata.

Nästa insats för de sex katautövarna i landslaget är ett längre och mer omfattande läger i början på augusti på Bosön i Stockholm, därefter kommer man att åka till Tyskland för tävling i början av september, en resa där deltagarna själva står för sina kostnader. Lägret avslutades med att Azem Barakovic tackade GAK Enighet med Leif Almö i spetsen för deras värdskap som möjliggjorde detta läger och även med en inbjudan till samtliga deltagare på lägret att ta chansen och åka till tävlingen i Tyskland i september och delta som en del i landslagets utmanartrupp. Azem kommer att skicka ut mer information till lägerdeltagarna om denna tävling inom kort.

Skribent: Karin Hägglund

Skribent: Bengt Zachrisson

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link