Hoppa till sidans innehåll

Svensk brons medalj vid Swiss Open!

04 MAR 2013 16:18
Årets upplaga av Swiss Karate Open hade enbart en svensk deltagare på plats. Resultatet blev en brons medalj i kata herrar U21 genom Felix Falk.
  • Skapad: 04 MAR 2013 16:18

Tävlingsdagen inleddes med seniorernas elitklass i kata. Det var en stor klass, den största klass Felix någonsin deltagit i, på hela 76 startande. Klassen var uppdelad i 8 pooler spridda på de olika mattorna. Redan i den första matchen blev det hårt motstånd genom en väldigt duktig kille från värdlandet. Felix underskattade sin motståndare vid valet av kata vilket med stor sannolikhet bidrog till förlusten(1-4). Schweizaren fick sedan stryk av Frankrike som i sin tur slogs ut av Danmark som vann hela klassen. Detta gjorde alltså att Falk blev utan återkval och därmed utan medalj.

 

Men Felix Falk hade en klass kvar innan det var dags att åka hem. Och det var dags för revange. I U21-klassen var Felix först ut mot samma fransman som slog ut hans förra motståndare. Falk valde att satsa på en starkare kata denna gång och lyckades vinna matchen med 3-2. Därefter var det dags att möta den danska segraren från förra klassen. Även här fick Felix välja en av sina starkaste kator och lyckades även då vinna med 3-2. I kvartsfinalen besegrades en annan Schweizare med 5-0 och därmed väntade en semifinal mot Luxemburg. En match som Falk förlorade med 4-1. Tävlingsdagen avslutade med kampen om bronset. Österrike stod för motståndet, och efter en stabil insats kunde Felix Falk vinna matchen med klara 5-0.  

Skribent: Lillemor Mossberg

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link